Politerno > Україна і світ > Луценко продемонстрував на комітеті відео-докази і закликав Розенблата скласти мандат (Відео)

Луценко продемонстрував на комітеті відео-докази і закликав Розенблата скласти мандат (Відео)

  • 7 Липня, 2017
  • 1787 Переглядів
  • 0

Як відомо, у п’ятницю на регламентному комітеті Верховної Ради розглядається подання ГПУ на депутата від БПП Борислава Розенблата. Генеральна прокуратура та САП продемонстрували відео-докази зловживання службовим становищем та вимагання народного депутата з фракції БПП Борислава Розенблата.

Відео-сюжет показали під час засідання регламентного комітету у п’ятницю.

 Зокрема з фільму видно, як агент НАБУ “Катерина” декілька разів зустрічалася з депутатом Розенблатом починаючи з грудня 2016 року по червень 2017 року в різних ресторанах Києва.

На цих зустрічах депутат розповідав про можливість впливати на рішення Житомирської обласної ради, суди, прокуратуру та посадових осіб в Держгеокадастрі.

“Мені треба хоча б 16,5 і 85 тисяч – це десь 20-ка доларів. Там не все просто”, – говорив він на зустрічі 14 грудня 2016 року.

На зустрічі 4 квітня 2017 грудня Розенблат зізнається у можливості підкупу судів та прокуратури у Житомирі.

“За допомогою твоїх грошей я вирішу питання з прокуратурою і судом. Сьогодні документи передали в суд. Є звернення громадської організації. Ще 6 грудня Житомирська облрада подасть в суд, ми їх прижмемо”, – говорив нардеп.

В різні періоди агент передавала йому 6 тисяч доларів, 10 тисяч доларів, 20 тисяч доларів. Ці гроші він не брав у власні руки, натомість просив виходити з його охоронцями, щоб вони перераховували кошти.

“Катя, мені негайно потрібні 30 тисяч доларів”, – звертався нардеп до агента “Катерини” 24 квітня, на що вона сказала, що в неї є лише 6 тисяч доларів.

“Як, так мало?”, – здивувався Розенблат.

Під час окремих зустрічей народний депутат пропонував агенту НАБУ закуповувати для її фірми нелегальний бурштин під виглядом польського бурштину.

Крім того він пропонував їй зареєструвати офшорну фірму в Арабських Еміратах.

“Треба десь 200 тисяч доларів, грубо кажучи 250… Все залежить від того, скільки гектарів ми купимо. 20 тисяч – це облрада, купимо пару голосів. Десь 50 тисяч – це Геокадастр”, – говорив Розенблат на зустрічі 8 червня.

Під час засідання регламентного комітету по зняттю недоторканності, генеральний прокурор Юрій Луценко традиційно вступив у перепалку.

Колишній глава фракції БПП назвав сьогоднішнього “героя” засідання Борислова Розенблата найбільшою ганьбою для пропрезидентської фракції і Верховної Ради.

Про це повідомляє “112 Україна”. Л

уценко звернувся до Розенблата, за його словами “не юридично” і нагадав присягу, яку той давав на початку каденції в парламенті.

“Я б на вашому місці сьогодні підписав заяву про складання з себе депутатських повноважень, тому що більшої ганьби для Житомирщини, для фракції БПП, для ВР, для всього правлячого класу я собі не уявляв”, – заявив глава ГПУ.

Після того, як Луценко продемонстрував 40-хвилинне відео, яке ГПУ називає доказом по бурштиновому справі депутата, він заявив: “Я думаю ці випадки чітко показують наявність підстав для внесення мною уявлення не тільки згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, а й затримання і арешту за статтями “зловживання впливом” і “отримання хабара”. Ми обгрунтовуємо необхідність затримання і арешту тим, що народний депутат Розенблат, як видно з оперативного відео, має серйозний вплив не тільки на депутатський корпус, а й на інші гілки влади, включаючи судову. Також має фінансову можливість не тільки покинути, але і проживати за территори їй України, його сім’я володіє низкою іноземних компаній, що також може сприяти його перебуванню за кордоном у разі втечі”, – прокоментував генпрокурор.

У свою чергу Розенблат не вважає фільм Луценко доказами. “Дуже чудовий фільм, художній. Вважаю, він знятий професійно. 40 млн гривень або 100 млн гривень, в принципі, витрачено на цей фільм. Я не знаю, хто ці актори, в цьому фільмі виступають, не знаю, хто озвучує, хто робить монтаж”, – сказав депутат від БПП.

Як повідомлялося, антикорупційні органи заявили, що Розенблат і депутат з фракції “Народний фронт” Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

19 червня НАБУ і САП затримали 3 помічників народних депутатів, охоронця і двох представників громадської організації за підозрою в отриманні 300 тисяч доларів хабара для передачі Розенблату і Полякову.

До Генеральної прокуратури направлено подання на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів.

Стаття, за якою народного депутата від БПП Борислава Розенблата хочуть притягти до кримінальної відповідальності, передбачає до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна як для особи, що вчинила особливо тяжкий корупційний злочин.

Читайте також: Бурштинова схема. Усі подробиці справи, до якої причетні нардепи Розенблат і Поляков (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE