Politerno > Україна і світ > Регламентний комітет дозволив арешт Розенблата

Регламентний комітет дозволив арешт Розенблата

  • 7 Липня, 2017
  • 1547 Переглядів
  • 0

Регламентний комітет ВР підтримав подання ГПУ на зняття недоторканості з депутата від фракції БПП Борислава Розенблата та направив цей висновок Верховній Раді.

За відповідне рішення на засіданні у п’ятницю проголосували члени комітету.

Зокрема, комітет схвалив три подання Генеральної прокуратури – на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата. За перше подання члени комітету проголосували одностайно, щодо другого і третього  – п’ятеро за, троє утримались.

“Комітет вважає, що подання є законним, достатнім та обґрунтованим”, – зазначив в.о. голови комітету Павло Пинзеник, коментуючи висновки щодо усіх трьох подань.

Усі висновки комітету надіслали до голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Як відомо, антикорупційні органи звинувачують Розенблата в тому, що він і депутат з фракції “Народний фронт” Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.

19 червня НАБУ і САП затримали 3 помічників народних депутатів, охоронця і двох представників громадської організації за підозрою в отриманні 300 тисяч доларів хабара для передачі Розенблату і Полякову.

Стаття, за якою народного депутата від БПП Борислава Розенблата хочуть притягти до кримінальної відповідальності, передбачає до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна як для особи, що вчинила особливо тяжкий корупційний злочин.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE