Politerno > Україна і світ > Підсумки зустрічі Трампа-Путіна, – політолог

Підсумки зустрічі Трампа-Путіна, – політолог

  • 9 Липня, 2017
  • 1412 Переглядів
  • 0

Отже, підсумки довгоочікуваної зустрічі Трампа-Путіна

1) Довга розмова (майже 2,5 години) і відсутність брифінгу президентів за підсумками (щоб не відповідати на питання) говорить про те, що особисте спілкування завершилося офіційним висновком “Великої угоди”.

При цьому Тіллерсон прямо натякнув на взаємну симпатію між Трампом і Путіним. А значить – “угода” просунулася настільки успішно, що, незважаючи на антиросійську істерію в США, Трамп навіть готовий робити компліменти Путіну, не переживаючи за рейтинг. Отже, незабаром будуть серйозні успіхи “Великої угоди”, вигідні США, які можна пред’явити суспільству.

2) Путін зробив певний жест доброї волі, оскільки саме питання Сирії, потрібне Трампу, було найбільш публічно висвітлене серед всіх кулуарних домовленостей зустрічі. Зокрема – офіційні зобов’язання США і Росії гарантувати дотримання перемир’я поки в одній з чотирьох запланованих зон деекскалаціі в Сирії.

3) По питанню України було мінімум коментарів. Хоча, безсумнівно, цій темі, необхідній Путіну, було присвячено багато часу. Крім важливості виконання “Мінська” і призначення спецпредставника США – більше ні слова не просочилося. Отже, є домовленість не афішувати тему, поки Трамп до кінця не розбереться з Порошенком, змусивши його виконувати “Мінськ”.

4) Судячи з усього, з ініціативи Трампа, ще одним з елементів “Великої угоди” стає Північна Корея. Але в даному випадку Путін швидше виступить посередником між США і Китаєм, який може вплинути на корейців. В якій формі буде посередництво – скоро побачимо.

Дмитро Корнійчук

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE