Politerno > Україна і світ > Порошенко має велике бажання позбавити нардепів будь-якої недоторканності, – Сенченко (Відео)

Порошенко має велике бажання позбавити нардепів будь-якої недоторканності, – Сенченко (Відео)

  • 12 Липня, 2017
  • 1555 Переглядів
  • 0

Незважаючи на те, що сьогодні є дуже великий суспільний запит на повне зняття депутатської недоторканності, люди повинні розуміти усі наслідки такого рішення.

Таку думку висловив народний депутат України VI скликання Андрій Сенченко на телеканалі ZIK.

“Із одного боку в парламенті та у керівників фракцій немає політичної волі, щоб погодитися на скасування депутатської недоторканності, а з іншого – Петро Порошенко має велике бажання позбавити парламентарів будь-якої недоторканості, але при цьому особисто залишитися у тому ж статусі, без прийняття закону про імпічмент”, – зазначив Андрій Сенченко.

Тому очевидно, додає екс-депутат, що до законодавства потрібно вносити зміни, які б дозволили на час подання документів до Регламентного комітету на певний час призупиняти часткову недоторканність, зокрема можливість виїзду фігуранта провадження за кордон.

До того ж, директор Центру Балто-Чорноморських досліджень Ірина Верещук додає: незважаючи на те, що сьогодні є дуже великий суспільний запит на повне зняття депутатської недоторканності, люди повинні розуміти усі наслідки такого рішення.

“Світові приклади зняття недоторканності депутатів такі як у Туреччина і не тільки показують, до чого може призвести порушення балансу гілок влади. Адже коли президент повністю матиме імунітет, а парламент опиниться під ударом, то чи правовими будуть тоді рішення влади?”, – зауважила Ірина Верещук.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE