Politerno > Україна і світ > САП відкрила на Генпрокурора Луценка дві справи за звинуваченням у несплаті податків

САП відкрила на Генпрокурора Луценка дві справи за звинуваченням у несплаті податків

  • 12 Липня, 2017
  • 1333 Переглядів
  • 0

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що розпочато розслідування по заявах лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка щодо будинку та декларації генерального прокурора України Юрія Луценка

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам. “САП відреагувала на заяви лідера Радикальної партії, які він зробив під час розгляду клопотання.

І нами внесено до ЄРДР два його звернення про порушення кримінальних проваджень за тими фактами, які були озвучені”, – сказав Холодницький.

Так, констатував він, заяви Ляшка розглянуто, провадження розпочато і слідство триватиме.

Крім того, Холодницький наголосив, що САП не закривала справу щодо народного депутата від Радикальної партії Андрія Лозового, про що сьогодні в сесійній залі заявив сам депутат.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня, у сесійній залі ВР Ляшко звинуватив Луценка в ухиленні від сплати податків і закликав його сплатити податки, зокрема й за будинок площею 900 квадратних метрів.

За результатами розгляду подання Генпрокуратури парламент не надав згоду на притягнення Лозового до кримінальної відповідальності.

За словами Луценка, за результатами перевірок, проведених Спеціальною антикорупційною прокуратурою і Державною фіскальною службою, Лозовий у своїй електронній декларації не вказав майно вартістю понад 8,5 млн грн.

За оцінками ДФС, у результаті до бюджету Лозовим не було сплачено 1 млн 717 тис. 221 грн і військовий збір в сумі 129 тис. 329 грн.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE