Politerno > Україна і світ > Група нардепів заблокувала трибуну Ради: законопроекти розглядають під крики депутатів у гучномовець (Фото/Відео)

Група нардепів заблокувала трибуну Ради: законопроекти розглядають під крики депутатів у гучномовець (Фото/Відео)

  • 13 Липня, 2017
  • 1392 Переглядів
  • 0

Частина нардепів, зокрема від фракції “Самопоміч”, позафракційні і “єврооптимісти” з фракції БПП заблокували трибуну Ради і вимагають розглянути питання скасування депутатської недоторканності в цілому і з Михайла Добкіна (“Опоблок”) зокрема.

Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ.

Кілька нардепів, зокрема з фракції “Самопоміч” та представників депутатського об’єднання “Єврооптимісти”, а також, за словами нардепа Світлани Заліщук (БПП), за підтримки депутатів з фракції “Батьківщина” заблокували трибуну парламенту.

Блокувальники трибуни вимагають розгляду питання зняття недоторканності з нардепа ( “Опоблок”) Михайла Добкіна, а також розгляду законопроекту про спрощення процедури притягнення нардепів до відповідальності (№5487) і сьогодні ж зареєструвати законопроект про зміни до Конституції в частині відмови від недоторканності нардепів. Крім того, блокувальники вимагають розгляду законопроекту про створення Антикорупційного суду.

Михайло Добкін і Олександр Вілкул (“Опоблок”)

“Зараз порядок денний сформували так, що Добкін стоїть у самому кінці. Це гарантія того, що “Опоблок” дасть потрібні голоси під потрібні законопроекти”, – заявила Заліщук.

Блокувальники виступають і озвучують свої вимоги в гучномовець. Зокрема, виступали нардепи Єгор Соболєв (“Самопоміч”), Мустафа Найєм (БПП) і Віктор Чумак (позафракційний).

Разом з тим, перший віце-спікер Ірина Геращенко намагається вести засідання незважаючи на крики в гучномовець. Нардепи розглядають законопроект про Конституційний суд і поправки до нього. Віце-спікер Оксана Сироїд в свою чергу відмовилася озвучувати подані нею правки до цього законопроекту, заявивши про порушення регламенту і неправомірні дії головуючої Геращенко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE