Politerno > Україна і світ > Прокуратура вимагає арешту Михайла Добкіна із заставою у 150 мільйонів гривень

Прокуратура вимагає арешту Михайла Добкіна із заставою у 150 мільйонів гривень

  • 15 Липня, 2017
  • 1404 Переглядів
  • 0

Прокуратура попросила суд обрати народного депутата Михайла Добкіна запобіжний захід у вигляді арешту і призначити розмір застави в сумі не менше 150 млн грн.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сторона обвинувачення обгрунтувала це клопотання побоюваннями, що Добкін може впливати на хід розслідування.

Як відомо, 15 липня Печерський районний суд почав розгляд питання про обрання запобіжного заходу народному депутату Михайлу Добкіну.

Нагадаємо, 14 липня Генеральна прокуратура України вручила повідомлення про підозру народному депутату України Михайла Добкіна.

В ході досудового слідства ГПУ встановлено, що в результаті протиправних дій Михайла Добкіна, скоєних ним за попередньою змовою групою осіб, з власності територіальної громади Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею понад 77 га, чим територіальній громаді Харкова було завдано збитків у розмірі майже 227 млн грн.

Таким чином, зазначений народний депутат, діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, скоїв кримінальний злочин, передбачений ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України (в редакції закону від 05.04.2001).

Крім того, як зазначається, Михайло Добкін, діючи умисно, в інтересах голів житлово-будівельних кооперативів, сприяв вказаним особам в реалізації злочинного наміру щодо заволодіння земельними ділянками на території Харкова шляхом обману, тобто скоїв кримінальний злочин, передбачений ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 КК України.

Добкін відкидає всі звинувачення і запевняє, що Харківська міськрада не приймала протизаконних рішень, коли він був мером міста.

Також повідомлялось, що Верховна Рада України дала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна, якого підозрюють в аферах із землею.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE