Politerno > Україна і світ > “Паршиві вівці у лавах Нацполіції”: Сергій Князєв розповів деталі

“Паршиві вівці у лавах Нацполіції”: Сергій Князєв розповів деталі

  • 16 Липня, 2017
  • 1599 Переглядів
  • 0

Протягом останнього півроку в Національній поліції виявили майже 600 працівників, які порушили закон.

“Не обходиться й без паршивих овець у наших лавах. І їх ми виявляємо майже кожного дня. Так, протягом шести місяців цього року Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції розпочато 597 кримінальних проваджень. Найбільше з них (190) стосуються давання або одержання хабара поліцейським, пише у Facebook глава Нацполіції Сергій Князєв.

Повірте, хабарників не побільшало. Просто ми почали більше розповідати про них. Тож домовимося сприймати картину повністю – обидві сторони медалі. Тоді ви побачите: крига скресла”, – зазначив Князєв.

Також збільшується кількість адмінматеріалів на корупціонерів у владі.

“Якщо раніше затримання посадовця-хабарника було топ-новиною, то зараз цим нікого не здивуєш. У січні минулого року поліція скерувала до суду 70 адмінматеріалів про порушення антикорупційного законодавства. А в лютому цього року – 370. У червні – 594”, – уточнив Князєв.

Протягом півроку під час виконання службових обов’язків загинули 18 поліцейських, ще майже 700 отримали поранення.

“І саме тому одним з основних обов’язків суспільства є забезпечення поліцейських та їхніх родини соціальними гарантіями. Як тих, які щойно прийшли на службу, так і тих, які присвятили їй все своє життя. Ще з 9 грудня 2016 року досі не виходить з важкого стану 24-річний харківський патрульний Василь Маркович.

Його побили до стану коми. Зараз він перебуває на лікуванні у Швейцарії. На жаль, поки що без покращень. Дороге лікування, яке не могла забезпечити ані родина потерпілого, ані держава, оплатив благодійник. До слова, кривдників Василя, які входили до злочинного угрупування, затримали. Зараз вони перебувають під вартою”, – уточнив Князєв.

Також “уже півроку оговтується від бандитської кулі правоохоронець із понад 20-річним стажем Віктор Ігнатенко з Сум. Має трьох дітей та професійно займається спортом. Але отримані під час служби поранення на 6 місяців вклали його на лікарняне ліжко. 40-річний сержант отримав два кульових поранення під час затримання зловмисника, що грабував банкомати.

Втікаючи, бандит поцілив в обличчя поліцейському. Зловмисника затримали. Днями хірурги госпіталю Міноборони витягнули кулю з ребер правоохоронця. На Віктора тепер чекає реабілітація”.

Нещодавно Верховна Рада ухвалила закон щодо виплати одноразової грошової допомоги поліцейському, який отримав травми на роботі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE