Politerno > Україна і світ > Кучеренко гостро відповів на відеозвернення Гройсмана: “Хлопець, це ж не вінницький базар!”

Кучеренко гостро відповів на відеозвернення Гройсмана: “Хлопець, це ж не вінницький базар!”

  • 20 Липня, 2017
  • 1893 Переглядів
  • 0

Колишній міністр ЖКГ Олексій Кучеренко з властивою йому іронією та гостротою прокоментував тези прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, котрі той висловив у традиційному понеділковому відеозверненні до громадян, розміщеному у Facebook.

Не люблю примітивну брехню.
Сьогодні розкладу вам цю маячну по полицям.
Починаємо:

1. “Минулого тижня затримали одного з заступників міністра охорони здоров’я, який працював більше року на цій посаді. Я говорив всім корупціонерам: “Сядете, аж загуде”. Вже починає гудіти”, – зазначив прем’єр, підбиваючи підсумки тижня.

Заступник міністра за рік і чотири місяці це не “грім”. Це тихий пук, Вова.

2. “Також корупцію почали вичищати з нафтогазового сектору, який завжди був корупційний і народив не одну династію “королівських родин”, які мають надвеликі статки від чорних оборудок. Як тільки ми почали підбиратися під цю тему, популісти почали галасувати про те, що начебто уряд змінив ціну на газ і це не виправдано. Та ні, друзі, виправдано”, – додав він.

Головним полулістом в країні є той, хто хоче купити більше половини населення субсидіями. 62 млрд грн за півроку це “рекорд божевілля”, Вова. До речі, на енергозбереження ти, Вова, виділив аж 0.5 млрд.

3. Гройсман наголосив, що “газ коштує стільки, скільки він коштує – і уряд встановив на нього граничну ціну”. “Якщо в когось є газ дешевше – будь ласка, привозьте його в Україну, і ми будемо купувати”, – сказав він.

Це нісенітниця, Володя. Навіщо мені “привозити” газ звідкись?!
Віддай мені МІЙ газ!

4. “Але найголовніше, що газ, який належав Україні, купували за копійки – за 2 тисячі гривень, продавали за 7 тисяч гривень. 4-5 тисяч – просто клали собі в кишеню, це зі слів, у тому числі, антикорупційного прокурора. І натомість зразу ж із державного бюджету 100 мільярдів гривень перераховували на збитки “Нафтогазу”, – заявив прем’єр.

Володя, у мене одне питання. Якщо у Коболєва під носом прокручували такі угоди в 2014-2015, то він або ідіот, або в частці. У будь-якому випадку, чому він не у в’язниці?! Разом з усім правлінням і наглядовою радою?!

5. За словами Гройсмана, тепер уряд встановив ринкову ціну на газ – і “ніхто вже не буде зловживати на різниці цін”.

Вова, мені соромно за країну. Як уряд може “встановити” ринкову ціну?! Хлопець, це ж не вінницький базар!

6. “Субсидій на цей рік заплановано в обсязі 40 мільярдів гривень А 100 мільярдів, навіть 114-ть, було напряму “Нафтогазу”. Відчуваєте різницю?”, – заявив Гройсман.
“60-70 мільярдів десь подівалися завжди з бюджету. Що таке 60-70 мільярдів? Це пенсії, зарплати, це відновлення справедливості”, – наголосив він.

Вова. Ці гроші просто тупо крали. І зауваж – ніхто не сів! Крали на відсутності обліку і на брехливому балансі газу. У тому числі і через твоє Вінницьке Теплокомуненерго. І ти це знаєш дуже добре!

7. За його словами, “як тільки ми почали більше наводити там порядок, популісти стали блокувати трибуну”.

Вова, “популістів” вже дві третини країни. Тут вже за трибуною не сховаєшся. “Біжи, Вова. Біжи!”

NB. Говори далі, Вова. Я завжди радий тебе послухати!

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE