Politerno > Україна і світ > На колишню компанію Теллерсона наклали штраф за порушення антиросійських санкцій

На колишню компанію Теллерсона наклали штраф за порушення антиросійських санкцій

  • 20 Липня, 2017
  • 1491 Переглядів
  • 0

Влада США наклала штраф на ExxonMobil за порушення режиму антиросійських санкцій. Найбільшу публічну нафтову компанію в світі зобов’язали виплатити $ 2 млн.

Про це йдеться в опублікованому рішенні Департаменту Казначейства США з управління іноземними активами.

Причиною для штрафу послужило підписання представниками компанії ExxonMobil, де з 1 січня 2006 року по 1 січня 2017 року головою ради директорів і головним керуючим працював нинішній глава Державного департаменту Рекс Тіллерсон, восьми контрактів з главою “Роснефти” Ігорем Сечіним.

Американські і російські нафтовики домовилися про співпрацю по нафтогазових проектів. Сторони досягли домовленості в травні 2014 року. Тоді США вже ввели санкції проти Росії через ситуацію в Україні.

За даними з сайту “Роснефти”, в травні 2014 року Сечин і президент ExxonMobil Development Ніл Даффін спільним договором продовжили термін угоди за проектом “Далекосхідний СПГ”.

Крім цього, глава російської нафтової компанії і президент ExxonMobil Russia Глен Уоллер підписали угоду про послуги консорціуму “Сахалін-1” з буріння, видобутку, транспортуванні корисних копалин з Північної сторони родовища Чайво.

“WSJ” в квітні писала, що Exxon зверталася до Мінфіну США з проханням дозволити їй продовжити проект з “Роснефтью” в обхід санкцій. Йшлося про ділянку російського шельфу на Чорному морі.

Однак міністерство після консультації з президентом США Дональдом Трампом заборонило нафтовій компанії порушувати умови обмежувальних заходів, введених американською владою.

У січні 2011 року Exxon і “Роснефть” підписали угоду про стратегічне партнерство. Компанії планували спільне освоєння нафтових запасів на шельфі Чорного моря, в Арктиці, Мексиканській затоці і Техасі.

Роботи повинні були вестися на Туапсинській долині. Однак в березні 2014 року уряд США заборонив Exxon співпрацювати з “Роснефтью”, і проекти були припинені.

Як відомо, в ExxonMobil хочуть знову шукати нафту в Росії не дивлячись на санкції.

У 2011 році американська компанія і “Роснефть” підписали угоду про стратегічну співпрацю в Росії, США і третіх країнах.

Ми повідомляли, що Американські гіганти JP Morgan і Goldman Sachs активно працюють в Росії, не помічаючи санкцій. У порівнянні з 2016 роком угоди з інвестиційного банкінгу в Росії виросли на 32%.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE