Politerno > Україна і світ > Ветерани АТО просять СБУ з’ясувати обставини поранення Дейдея в ногу

Ветерани АТО просять СБУ з’ясувати обставини поранення Дейдея в ногу

  • 22 Липня, 2017
  • 1563 Переглядів
  • 0

Користувачі соцмережі засумнівалися в достовірності поранення нардепа Євгена Дейдея і почали висувати припущення, як він міг покалічити ногу.

У Києві кілька організацій ветеранів АТО підписали колективний лист, в якому вимагають від глави СБУ Василя Грицака і військового прокурора України Анатолія Матіоса з’ясувати обставини поранення нардепа від фракції “Народний фронт” Євген Дейдея.

Про це написав син заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на своїй сторінці в Facebook.

Чиновником була опублікована копія документа, оригінал буде направлений в відомства.

“Ми не будемо спокійно реагувати на те, як популісти розповідають наївним громадянам про свої псевдо подвиги… Цей лист йде в роботу в відомства Грицака і Матіоса, його підписали сім ветеранських організацій міста Києва, впевнений, що є в цих структурах (СБУ та ГВП) люди яких так само як і нас, виводить з себе весь цей цирк і вони не спустять ситуацію на гальма. Жора Турчак, респект! ” – написав Тука.

Ветерани ж відзначили, що вказаний факт є злочином відповідно до ч.1 ч. 3 статті 409 КК України “Ухилення від військової служби шляхом самокалічення або іншим способом, що карається позбавленням волі на строк до 10 років”.

З такими словами ветерани звернулися до глави СБУ.

Також Тука звернувся до військовослужбовців полку МВС “Київ”, до якого має відношення Дейдей.

“Якщо вам є що сказати, то кажіть, а не мовчіть!!!! Більш підходящого моменту ніж зараз не буде!” – зазначив він.

Як повідомлялось, депутат від фракції “Народний фронт” Євген Дейдей прокоментував своє поранення, яке він отримав у зоні АТО: “Все, що можу сказати зараз з приводу істерики навколо мого поранення – хлопці, від@@@есь! Так, поранення не важкі. І я зі своєю сім’єю і друзями цьому раді!”, – написав депутат.

Також відомо, сам Дейдей відмовився давати свідчення слідству по своєму поранення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE