Politerno > Україна і світ > Суд залишив під вартою екс-мера Слов’янська Нелю Штепу

Суд залишив під вартою екс-мера Слов’янська Нелю Штепу

  • 24 Липня, 2017
  • 1416 Переглядів
  • 0

Суд Харкова залишив колишнього мера Слов’янська Нелю Штепу під вартою до 21 вересня, без можливості внесення застави

Про це повідомив прес-центр прокуратури Харківської області.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, під час засідання Ленінського районного суду Харкова. Суд продовжив колишньому меру Слов’янська Нелі Штепі міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 21 вересня 2017 року.

Наступне судове засідання по її справі  призначене на 9 серпня цього року.

Штепа відома своєю проросійською позицією: під час окупації Слов’янська вона закликала мешканців міста до участі у псевдореферендумі про відокремлення “ДНР”.

На початку 2017-го судді Червонозаводського райсуду Харкова Віктору Єжову, що головував у справі Штепи, заявлено відвід через відкриття стосовно нього кримінального провадження за сприяння терористичній діяльності.

Як відомо, екс-мер Слов’янська Неля Штепа перебуває у СІЗО від 11 липня 2014 року. Штепу звинувачують у проведенні незаконного соцопитування з питання федералізації, а також у тому, що вона не вжила адекватних дій щодо звільнення захопленої будівлі міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, і в інтерв’ю ЗМІ закликала не звільняти його.

В обвинувальному акті також зазначено, що Штепа висловлювала підтримку сепаратистам, не перешкоджала захопленню міськради і дозволила бойовикам “ДНР” зайняти місто, що призвело до окупації Слов’янська з 12 квітня до 5 липня 2014 року.

Крім того, за словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів. Окремо зазначається, що за час окупації і бойових дій у Слов’янську загинуло 117 осіб, 198 отримали тілесні ушкодження. Пошкоджені 1574 будинки, а також об’єкти житлово-комунальної інфраструктури міста.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE