Politerno > Україна і світ > Микола Злочевський розгромив в судах САП і зберіг контроль за надрами

Микола Злочевський розгромив в судах САП і зберіг контроль за надрами

  • 25 Липня, 2017
  • 1806 Переглядів
  • 0
Злочевський

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зазнала нищівної поразки в судових розглядах з групою Burisma Миколи Злочевського

Про це пише оглядач видання “Олігарх” Єгор Кажанов в статті “Злочевський вирішив проблему з газами“.

В середині липня Вищий адміністративний суд України відхилив касаційні скарги відомства Назара Холодницького на два рішення судів нижчих інстанцій за позовами САП до Міністерства екології та природних ресурсів і Державної служби геології та надр України.

Ними була фактично узаконена видача Міністерством охорони навколишнього середовища компанії “Надрагаз” в січні 2011 р спеціального дозволу №5352 на користування надрами Гуцулівського родовища, і спецдозволу №5387 на розробку Шереметівського родовища, яке тоді ж отримала компанія “Парі”.

Крім того, як стверджує Єгор Кажанов, вже на початку серпня, як очікується, аналогічний вердикт буде винесено по третій касації САП – щодо рішень судів, які відмовилися переглядати видачу ПрАТ “Техноресурс” в січні 2011 р. дозволу на розробку Володимирського родовища газу №5371 .

Після чого, швидше за все, буде поставлена ​​крапка в четвертому розгляді щодо дозволу № 5386 на розробку Нікловецького родовища, отриманого тоді ж ТОВ “Парі”. А трохи раніше, в червні 2017 р ВАСУ відхилив касацію САП на вердикти судів щодо законності видачі ТОВ “Парі” дозволу №5384 на розробку Пилипівського родовища.

“Всі три перераховані компанії є членами” дружної газової сім’ї”, головою якої є Микола Злочевський, – констатує автор матеріалу.

– Зараз “Парі” і “Надрагаз” офіційно вказують його своїм бенефіціаром через кіпрську холдингову компанію Burisma Holding Limited.

“Техноресурс” в зв’язку зі Злочевським не зізнається, але на це вказує той факт, що директором компанії значиться Микола Бєлошапській, який раніше працював головним геологом компанії “Еско-Північ”, що входить в Burisma, а ревізором працює Тарас Бурдейний – головний виконавчий директор Burisma”.

Тарас Бурдейний

“Секрет успіху Злочевського, який зберіг за собою” нажиті непосильною працею “родовища, що забезпечують йому статус одного з найбільших газових баронів України може полягати в тому, що за збігом обставин, фавориту режиму Януковича, який переселився в Монако “пішла карта” після того, як журналісти зафіксували його зустріч у Відні з людиною, яка дуже нагадує “сірого кардинала” БПП Ігоря Кононенко, – нагадує Єгор Кажанов.

– Після цього на початку 2017 року Burisma офіційно заявила про закриття всіх процесуальних і судових дій в Україні щодо свого президента Миколи Злочевського та операційних компаній”.

Ігор Кононенко

Як повідомлялося раніше, біла смуга так надихнула Злочевського, що його душа зажадала видовищ. 8 червня стало відомо, що українська офіційна делегація взяла участь у Міжнародному форумі з питань енергетичної безпеки майбутнього в Монте-Карло, співорганізатором якого виступила Burisma.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE