Politerno > Україна і світ > Зараз Президент може зробити з парламентом все, що завгодно – Крулько (Відео)

Зараз Президент може зробити з парламентом все, що завгодно – Крулько (Відео)

  • 25 Липня, 2017
  • 1497 Переглядів
  • 0

Зараз український парламент перебуває в такій ситуації, коли Президент в будь-який момент може зробити з ним усе, що вважатиме за потрібне.

Таку думку висловив народний депутат України Іван Крулько (партія “Батківщина”) на телеканалі ZIK.

“Щодо дострокових виборів, то це дуже серйозна розмова. Оскільки в парламенті вже більш як півтора року відсутня юридична коаліція, то по Конституції Президент має повноваження розпустити цю Верховну Раду. Тобто парламент зараз перебуває в такій ситуації, коли Президент в будь-який момент може зробити з ним усе, що вважатиме за потрібне. І це, насправді, є дуже поганим сигналом”, – прокоментував Крулько.

Проте також він додає, що на це є беззаперечні підстави, оскільки депутати фактично не виконують свою роботу.

Коли ми бачимо, що парламент дійсно не може справитися зі своєю роботою, то дійсно в цих обставинах перевибори є найкращим варіантом, щоб сформувати таку Верховну Раду, яка відповідатиме очікуванням суспільства. Адже сьогодні вже повністю змінився баланс сил, і ті політичні лідери, яким люди довіряли у 2014 році, зараз мають тотальну недовіру”, – зауважив нардеп.

Відтак, припускає нардеп, якби зараз відбулися вибори до парламенту, то, як показують соціологічні опитування, склад Верховної Ради кардинально змінився б.

“Перед виборами нам потрібно врешті зробити одну важливу річ, а саме, прийняти закон про повне виключення мажоритарної складової як найбільш корумпованої та сформувати парламент, який відповідатиме суспільному запиту, а не буде сформований на мажоритарних округах за подачки та гречку!”, – наголосив Іван Крулько.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE