Politerno > Тернопільщина > Тернопільські активісти звечора зайняли сходи у міську раду (Фото)

Тернопільські активісти звечора зайняли сходи у міську раду (Фото)

  • 28 Липня, 2017
  • 2058 Переглядів
  • 0

Ще звечора, 27 липня, кілька десятків людей зайняли сходи Тернопільської міської ради.

Неофіційно, вони готуються до протистояння з представниками ВО “Свобода” та будуть пробувати провести у зал вигнанців з політсили націоналістів Романа Навроцького, Ігоря Турського та Івана Сорокаліта.

Як повідомив лідер тернопільського “Автомайдану” Ігор Василів, під входом у муніципалітет зібралися представники різних громадських організацій, щоб висловити свій протест проти побудови твердопаливних котелень, забудови зелених зон, встановлення МАФів тощо. На своїй сторнінці у Facebook він заявив:

28 липня о 9.00 запланована сесія міської ради. Громадськість готує акцію «Не дамо владі перетворити Тернопіль на новий Чорнобиль», під час якої вкотре спробує донести до депутатів та міського голови Тернополя загрозу, яку несуть довкіллю торф’яні котельні.

Знаючи властивість чиновників відгороджуватись від людей турнікетами, громадські активісти розбили маленьке наметове містечко під Тернопільською міською радою вже звечора.

– Ми привезли бочки і торф, будемо палити. Нехай депутати понюхають, як буде гарно тернополянам пахнути під вікнами. Прийдуть люди також за забудови, є в нас багато питань щодо МАФінізації міста, – повідомив голова ВО “Автомайдан” Тернопільський осередок Ігор Василів в інтерв’ю журналістам, які оперативно прибули на місце події.

Зараз під міською радою перебувають близько 40 громадських активістів, які обіцяють не влаштовувати безлад під міською радою упродовж ночі і запрошують депутатів на імпровізовану погоджувальну раду.

Активісти запрошують також громаду Тернополя приєднуватись до акції. Не будьмо байдужими до долі міста!

Загалом під міською радою зібралося близько тридцяти людей. Вони встановили два намет з написами “Самооборона майдану”. Тут присутній і один з керівників організації “Вільні люди” Іван Ковалик.

На своїй сторінці у Facebook Іван Ковалик повідомив:

Шановні тернополяни, вже протягом декількох місяців громаду Тернополя одна з політичних сил тримає в заручниках.

Спроби міського голови скликати сесію недають результату, тому що завезені люди з різних регіонів України блокують вхід в будівлю міської ради. Нажаль Головне управління Національної поліції в Тернопільській області не може забезпечити доступ до сесійної зали для депутатів.

Сьогодні вечері ми почали підготовку до завтрашньої сесії. Протягом всієї ночі ми будемо здійснювати охорону громадського порядку біля приміщення міської ради. Закликаємо Тернополян нам допомогти.
Закликаємо депутатів міської ради всіх фракцій долучитися до нас.

Майбутнє міста в наших руках і ми не дозволимо нікому руйнувати його!

Окрім того, на Листопадовій серед пікетувальників є і депутат мыськоъ ради Іван Сороколіт.

Протестувальники проти всіх можливих проблем намірені ночувати на сходах, щоб вже зранку зустріти свободівців. До цього побачення вони запаслися бочками, у яких планують палити торф, шинами та дровами.



Фото з сайту “Тернополяни

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE