Politerno > Україна і світ > Аби партії працювали на народ, потрібно вдвічі збільшити державне фінансування, – Білоцерковець (Відео)

Аби партії працювали на народ, потрібно вдвічі збільшити державне фінансування, – Білоцерковець (Відео)

  • 30 Липня, 2017
  • 1473 Переглядів
  • 0

Аби партії стали досить незалежними від олігархів, потрібно потрібно вдвічі збільшити державне фінансування.

Про це на телеканалі ZIK заявив нардеп від БПП Дмитро Білоцерковець .

“Якщо буде достатнє державне фінансування, то вони зможуть досить незалежно працювати. Для цього фінансування потрібно збільшити щонайменше в два рази. Українці можуть не підтримувати таке фінансування, але якщо ми хочемо створити незалежні від олігархів партії, то ми повинні до цього прагнути”, – переконаний пан Білоцерковець.

За словами гостя програми, якщо не буде державного фінансування, то партії продовжать брати гроші в олігархів.

“Треба вирішити, чи ми боремось з олігархами, чи ми їх підтримуємо. Якщо ми боремось з олігархами, то партії мають бути незалежними і повинні мати державне фінансування. В першу чергу це стосується парламентських партій. Якщо вони не будуть отримувати гроші з держбюджету, то вони їх отримають від спонсорів. Відповідно, вони будуть займатись лобізмом інтересів цих спонсорів. Враховуючи на те, що в нашій державі немає закону про лобізм, який допоміг би вирішити цю проблему”, – вважає нардеп.

Проте, на думку пана Білоцерковця, українцям не варто очікувати швидкого результату від інститут фінансування партій.

“Важливо розуміти, що інститут фінансування партій не дасть моментального результату. Зараз партії отримують фінансування, як від лобістів, так і від держави. Ті партії, які будуть ідеологічно налаштовані, щоб представляти інтереси простих українців, вони поступово будуть відходити від фінансування зі сторони лобістів”, – переконаний Дмитро Білоцерковець.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE