Politerno > Україна і світ > За словами міністра оборони, Україна проти розведення сил по всій лінії розмежування

За словами міністра оборони, Україна проти розведення сил по всій лінії розмежування

  • 22 Січня, 2020
  • 831 Переглядів
  • 0

Офіційний Київ виступає проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі, інакше конфлікт буде заморожений.

Таку позицію української влади озвучив міністр оборони України Андрій Загороднюк в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна“.

“Ми виступаємо проти розведення по всій лінії, адже такий шлях суперечить самій суті Мінських угод. З ким розводитися, якщо вони мають роззброюватися… Нам категорично не підходить визнання замороженого конфлікту. Це неправильний шлях, тому що він фактично фіксує погодження з ситуацією, яка є зараз, і каже: ну все, це нам підходить, це нам не підходить формально, але ми погоджуємося, що нехай так воно і буде. Тоді напруга знімається, вже ніхто не говорить про повернення територій або говорить дуже мляво, і точно знімається напруга з усього міжнародного співтовариства, починає лобіюватися зняття санкцій, і все це триватиме десятиліття”, – сказав Загороднюк.

За словами міністра, розведення може відбуватися в окремих точках лише як гуманітарна складова, щоб “люди могли перетинати лінію розмежування, щоб було хоч якесь пожвавлення економіки в цьому регіоні, тому що він дуже депресивний”.

Під час зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську сторони домовились про розведення сил та засобів біля пункту пропуску “Гнутове”, хоча обговорювали дев’ять можливих для розведення ділянок. Наступну зустріч сторони запланували на 29 січня.

Нагадаємо, в ефірі “Громадського радіо” директор благодійного фонду “Схід-SOS” Костянтин Реуцький заявив, що під час наступного розведення сил і засобів на Донбасі, Станично-Луганська райдержадміністрація, а також всі державні і муніципальні структури  виявляться в так званій “сірій зоні”.

Читайте також: Влада “не помічає” активні бойові дії в місці розведення сил

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE