Politerno > Україна і світ > Ексадвокат Януковича заздалегідь готувався до вступу на посаду у ДБР

Ексадвокат Януковича заздалегідь готувався до вступу на посаду у ДБР

  • 21 Січня, 2020
  • 862 Переглядів
  • 0

Новопризначений заступник голови ДБР Олександр Бабіков припинив адвокатську діяльність завчасно до оголошення відомством конкурсу на посаду.

Про це повідомила народна депутатка фракції “Голос” Олександра Устінова

“Адвокат Януковича Бабіков знав про те, що стане заступником ДБР ще до оголошення конкурсу… Припинив адвокатську діяльність до того, як конкурс був оголошений, хоча по закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність” мав би це зробити у 3-денний термін після вступу на посаду. 

Але був такий впевнений, що ще до конкурсу відмовився від своєї роботи”.

Бабіков припинив адвокатську діяльність 28 грудня. 

ДБР оголосило конкурс на наступний день.

На сайті ДБР оголошення про конкурс з’явилося 29 грудня, що, як повідомила нардепка фракції “Голос” Олександра Устінова, є порушенням законодавства

 

Згідно з порядком, “інформація про конкурс оприлюднюється шляхом розміщення оголошення на офіційному вебсайті Бюро не пізніше як за 15 робочих днів до дня завершення прийому документів для участі в конкурсі”. Водночас на сайті ДБР було написано про подачу документів до 3 січня.

20 січня тимчасова виконувачка обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова підписала накази на призначення заступників – Олександра Бабікова та Олександра Соколова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE