Politerno > Україна і світ > ДБР з порушеннями оголосило конкурс на посади заступників директора – нардепка Устінова

ДБР з порушеннями оголосило конкурс на посади заступників директора – нардепка Устінова

  • 2 Січня, 2020
  • 876 Переглядів
  • 0

У фракції “Голос” стверджують, що ДБР з порушенями оголосило конкурс на посади першого заступника і двох заступників директора бюро.

Інформація про оголошення конкурсу на сайті ДБР датована 29 грудня.

Від кандидатів очікують пакету з 11 документів. Їхній претендент має особисто принести в центральний офіс ДБР.

“Документи від кандидатів, які бажають взяти участь у конкурсі, приймаються з 9 год. 00 хв. 30 грудня 2019 до 18 год. 00 хв. 3 січня 2020 включно”, – сказано в повідомленні.

У свою чергу, народна депутатка від “Голосу” Олександра Устінова на своїй сторінці в Facebook звернула увагу на те, що ця вимога йде врозріз з чинним законодавством.

“Конкурс оголосили 30 грудня, подача документів до 3 !!! січня. При тому, що деякі довідки необхідно збирати більше тижня, а не в новорічну ніч”, – написала Устінова.

Народна депутатка посилається на закон про ДБР, в якому передбачено “оголошення про проведення конкурсу на офіційному сайті Бюро не пізніше ніж за 15 робочих днів до дня закінчення прийому документів для участі в конкурсі”.

“В порушення закону і підзаконного акта, яким регламентуються конкурси а ДБР, “Слуги” знову хочуть під прикриттям свят і олів’є поставити своїх ручних керівників в ДБР. І не просто “Слуги”, а голова комітету з правової політики, яка мала б стояти на захисті права і державності”, – вважає Устінова.

Нагадаємо, 24 грудня президент Володимир Зеленський підписав зміни до закону про Державне бюро розслідувань.

27 грудня президент України Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади директора Державного бюро розслідувань. Відповідний указ оприлюднений на сайті голови держави 27 грудня.

Іншим указом президент призначив народну депутатку зі фракції «Слуга народу», голову комітету Верховної Ради України з питань правової політики Ірину Венедіктову тимчасовим виконувачем обов’язків директора відомства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE