Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура закрила справу проти Пашинського за стрілянину під Києвом

Генпрокуратура закрила справу проти Пашинського за стрілянину під Києвом

  • 1 Серпня, 2017
  • 1644 Переглядів
  • 0

В діях Пашинського не побачили складу злочину

Генеральна прокуратура України закрила справу проти нардепа від “Народного фронту”, голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського.

Про це йдеться в постанові слідчого ГПУ, копія якого є в розпорядженні РБК-Україна. Відзначимо, мова йде про кримінальну справу за фактом стрілянини під Києвом минулої зими, коли Пашинський в ході конфлікту вистрілив з нагородного пістолета в ногу жителю одного з сіл Васильківського району В’ячеславу Хімікусу.

Зокрема, в ГПУ прийшли до висновку, що Пашинський діяв в рамках необхідної оборони, яка виключає його кримінальну відповідальність.

Дії другого учасника подій Хімікуса визнані “суспільно небезпечними”. У той же час слідство встановило, що в діях Хімікуса відсутній склад кримінального злочину за ч. 2. ст. 296 КК України (хуліганство), однак може бути присутнім склад адміністративного порушення у вигляді нецензурної лайки.

Нагадаємо, за версією самого Пашинського, на нього напав п’яний чоловік, в результаті чого нардеп нібито змушений був стріляти.

Крім того, Пашинський заявляв, що його вдарили пляшкою по голові. За версією Хімікуса, того дня день він йшов з сусіднього села та з пляшкою в руці погодився виштовхати застряглий автомобіль з проїжджої частини на узбіччя.

Після цього зупинився Mercedes Пашинського, на місці зав’язалася перепалка, в ході якої нардеп почав погрожувати пістолетом і отримав за це пляшкою по голові.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE