Politerno > Тернопільщина > Тернопільська облрада звернулась до уряду щодо справедливості нарахування пенсій бійцям АТО

Тернопільська облрада звернулась до уряду щодо справедливості нарахування пенсій бійцям АТО

  • 2 Серпня, 2017
  • 1487 Переглядів
  • 0

Після того, як до тернопільських укропівців надійшли звернення від громадян, які були призвані під час мобілізації на особливий період, починаючи з березня 2014 та перебували в зоні проведення АТО, фракція “УКРОП” на сесію Тернопільської обласної ради 2 серпня винесла відповідне звернення до керівництва держави.

Про це стало відомо за результатами сесії, повідомляє видання “Тернополяни“.

Як повідомили колишні військовослужбовці, служба в армії в період мобілізації не зараховується Міністерством соціальної політики до страхового стажу для нарахування пенсії. Адже з березня 2014 року по червень 2016 року вказаним військовим у довідках форми ОК-5, яка є основною для призначення пенсії – у всіх графах проставлені нулі і люди втрачають можливість врахування періоду служби при нарахуванні пенсії. В той же час як мінімальний трудовий стаж буде поступово збільшено до 35 років.

Зважаючи на цю проблему, депутат обласної ради, член фракції “УКРОП” Андрій Ратушняк підготував звернення до Президента, ВРУ та Кабінету Міністрів щодо усунення порушень у сфері соціального захисту учасників АТО та подав на розгляд сесії.

“Просимо невідкладно внести зміни  до чинного законодавства та зарахувати службу в армії усіх без винятку мобілізованих осіб до страхового стажу для нарахування пенсій”, – йдеться у зверненні.

Підтримавши більшістю голосів заяву, депутати вимагають надати роз’яснення, чому служба не зарахована військовим як трудовий стаж, чи сплачувався єдиний соціальний внесок за цих осіб у вказаний період та які буду вживатися шляхи вирішення аналогічних або схожих проблем, які виникають у військовослужбовців строкової служби у період з 2000 року.

Як відомо, наприкінці липня нардепи-укропівці написали звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, щоб кабмін дав пояснення, на яких підставах громадяни, призвані на службу під час мобілізації на особливий період, не отримують заслужену дострокову пенсію з 55 років нарівні з іншими учасникам бойових дій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE