Politerno > Україна і світ > Дейнега назвав, що стримує Україну від “хорватського сценарію” деокупації Донбасу (Відео)

Дейнега назвав, що стримує Україну від “хорватського сценарію” деокупації Донбасу (Відео)

  • 3 Серпня, 2017
  • 1548 Переглядів
  • 0

В українській армії, окрім запровадження НАТОвських стандартів, слід змінити ставлення командирів до підрозділів, адже велика частина і в генеральному штабі, і в Міноборони – це люди ще із “совком” у голові.

Про це на телеканалі ZIK заявив Віталій Дейнега, засновник фонду “Повернись живим”.

Гість програми зауважив, що якщо хоч в одному секторі на Донбасі українці підуть уперед, то кількість людей у військкоматах буде дуже велика. Адже, каже Віталій Дейнега, є величезна кількість ветеранів, які чекають наступу, відтак, якщо він буде, то армія дуже швидко наповниться людьми з бойовим досвідом.

“Питання тільки поки що у технічній неготовності армії, зокрема, не вистачає крупної колісної техніки, яка допомогла би цю армію швидко переміщати на нові позиції”, – каже Віталій Дейнега.

Згадуючи про балканський досвід виходу із конфлікту, гість програми нагадав про Боснію, яка пішла на всі “договірняки”, на компроміси і це все погано закінчилось.

Віталій Дейнега пояснив, що стримує Україну від “хорватського сценарію” деокупації Донбасу.

“Стримує недофінансування армії дуже сильно. Це велике внутрішнє питання, яке впирається у популізм. Тому що у нас є два типи популістів. Одні кричать: усе, ввести візовий режим, усе закрити, всіх порвати, при тому розуміючи, що у нас немає ресурсів або не розуміючи… Другий тип популістів – це ті, що кричать: усім дешевий газ, знижки, долар по 5-ть”, – каже Віталій Дейнега.

Гість програми наголосив, що допоки війна не завершиться, ми залишатимемося бідними. Тож, з його слів, слід перемогти корупцію в “Укроборонпромі”, і це насправді є питанням національної безпеки.

“Після цього, повірте, ми зможемо спокійно наступати. І не таке велике у Росії угрупування, щоб воно пішло на нас у наступ, не розуміючи, яких втрат воно зазнає”, – упевнений засновник “Повернись живим”.

Віталій Дейнега продовжує, що в українській армії, окрім запровадження НАТОвських стандартів, слід змінити ставлення командирів до підрозділів.

“У нас ще багато залишилося “совка”, і велика частина і в генеральному штабі, і в Міноборони – це люди ще із “совком” у голові. Поки ми це все не вичистимо, поки ми не наведемо лад у своїй армії, поки ми її не побудуємо, доти і не переможемо. А поки не переможемо, то, вибачте, так і будемо розмовляти про Мінськ і думати, чого бідні – бо дурні, чого дурні – бо бідні”, – резюмував гість програми.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE