Politerno > Тернопільщина > Дрозда відвідав кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури та забув про Закон щодо перешкоджання ініціативі виборців

Дрозда відвідав кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури та забув про Закон щодо перешкоджання ініціативі виборців

  • 4 Серпня, 2017
  • 1579 Переглядів
  • 0

Як стало відомо з власних джерел “Політерно”, голова Тернопільської міської виборчої комісії (ТВК) Віктор Дрозда, сьогодні 4 серпня, перебуває в Тернополі й був присутній на засіданні кваліфікаційно-дисциплінарної комісія адвокатури Тернопільської області.

Усі намагання громади міста та партійців ВО “Батьківщина” додзвонитись до Віктора Дрозди, аби він прийняв зібрані підписи тернополян щодо відкликання мандатів трьох депутатів міської ради, котрі проголосували за зміни до Генплану Тернополя, голова ТВК ігнорує, вирішуючи свої власні питання. Хоча прекрасно знає, що сьогодні останній день для подання документів.

Фаховий адвокат та голова ТВК Віктор Дрозда мав би знати про статтю 157 КК:

“Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача”.

1. Перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або права брати участь у референдумі, перешкоджання діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії, члена ініціативної групи референдуму, члена комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні ними своїх повноважень, поєднані з обманом або примушуванням, а також ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин”.

Також нагадаємо, що:

“Злочин є закінченим з моменту фактичного перешкоджання здійсненню громадянином свого виборчого права або права брати участь у референдумі, діяльності іншого суб’єкта виборчого процесу, ініціативної групи референдуму, комісії з референдуму, члена виборчої комісії, члена ініціативної групи референдуму, члена комісії з референдуму або офіційного спостерігача при виконанні ними своїх повноважень, а також ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин (ч. 1-3 ст. 157 КК) або з моменту фактичного втручання у здійснення виборчою комісією чи комісією з референдуму їх повноважень, установлених законом (ч. 4 ст. 157 КК)”.

 

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE