Politerno > Україна і світ > Сірий кардинал “Народного фронту” програв суди у Швейцарії

Сірий кардинал “Народного фронту” програв суди у Швейцарії

  • 4 Серпня, 2017
  • 1415 Переглядів
  • 0

Екс-нардеп і один із головних спонсорів партії “Народний Фронт” Микола Мартиненко намагається завадити співпраці швейцарських і українських правоохоронців у розслідуванні кримінальних справ проти нього. Стало відомо, що він програв справу у швейцарських судах щодо передачі інформації українському слідству про швейцарські рахунки, на які йому надходили імовірні хабарі.

Про це інформує Deutsche welle.

Панамська компанія, на швейцарські рахунки якої надходили імовірні хабарі Мартиненку, судилася з прокуратурою Швейцарії, оскаржуючи передачу Україні інформації про ці рахунки.

Це випливає із судових документів, які є у розпорядженні DW. Ідеться про документи, які підтверджують надходження на підконтрольні Мартиненку рахунки 6,4 мільйона євро. Інформацію про ці рахунки запитувало Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

У відомстві підозрюють, що ці кошти були хабарами, які призначалися українським депутатам і чиновникам у зв’язку з постачанням обладнання на українські АЕС.

28 червня 2017 року Федеральний суд Швейцарії виніс остаточне рішення, яке нині стало доступним для ознайомлення у базі судових рішень країни: відхилити вимоги Мартиненка.

Як повідомлялось, НАБУ затримало Миколу Мартиненка 20 квітня 2017 року.

За версією слідства, ДП “Східний гірничозбагачувальний комбінат” уклало контракт із австрійською компанією Steuermann, підконтрольною Мартиненку, на поставку уранового концентрату за завищеними цінами, у результаті чого інтересам ДП в 2014-2016 роках завдали шкоди на 17,28 млн дол.

Загалом НАБУ розслідує три кримінальні провадженняу відношенні Мартиненка.

22 квітня Солом’янський райсуд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів та міністрів від “Народного фронту”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE