Politerno > Україна і світ > Холодницький назвав підстави затримання Мартиненка – НФ вже заявив про вибірковість

Холодницький назвав підстави затримання Мартиненка – НФ вже заявив про вибірковість

  • 20 Квітня, 2017
  • 1938 Переглядів
  • 0

Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що екс-нардепа Миколу Мартиненка затримали за підозрою у розтраті грошей держпідприємства “СхідГЗК”.

Про це він написав на Facebook.

Як повідомляє очільник бюро, досудове розслідування встановило, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинна організація у складі службових осіб ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат”, службових осіб “STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH”, а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненком, було вчинено розтрату коштів ДП “СхідГЗК” в розмірі 17,28 млн. дол. США.

Розтрата відбулася внаслідок неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП “СхідГЗК” через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

“У подальшому вказані кошти, перераховано на рахунки компанії STEUERMANN із використанням офшорних компаній “WARGRAVE TRADING LLP” та “DALLAS FUEL SA” керівниками та учасниками злочинної організації обернуто на власну користь”, – пояснив Холодницький.

Детективи НАБУ у четвер ввечері здійснили вручення повідомлення про підозру  екс-нардепу Мартиненку.

Партія “Народний фронт” вважає, що затримання кекс-нардепа Миколи Мартиненка є ознакою вибіркового правосуддя та політично мотивованих дій антикорупційних органів.

Про це йдеться в заяві політсили щодо затримання Мартиненка детективами НАБУ.

“Затримання Національним антикорупційним бюро колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, який добровільно склав мандат півтора роки тому для неупередженого розслідування, є ознакою вибіркового правосуддя та політично мотивованих дій антикорупційних органів”, – зазначено у заяві.

У “Народному фронті” підкреслили: попри те, що до сьогодні кошти і активи, виведені Януковичем, так і не стали предметом розслідування НАБУ, бюро переслідує політика з послідовною українською і антиросійською позицією.

“Так звану “справу Мартиненка” НАБУ намагається фальсифікувати вже півтора роки. Проте жодних доказів проти нього так і не було знайдено”, – наголосили у політсилі.

“Народний фронт” звернув увагу на неоднозначну репутацію судді Бобровника, який дав дозвіл на обшуки в усіх помешканнях Миколи Мартиненка та членів його сім’ї, у тому числі у колишньої дружини.

“Всі ці “маски-шоу” свідчать про суто піарний характер дій НАБУ і націленість на створення медійної картинки “бурхливої діяльності”. Причому за допомогою корумпованих суддів”, – йдеться у заяві.

“Саме у Бобровника НАБУ сподівається отримати санкцію на тримання Миколи Мартиненка під вартою. Жодної необхідності в цьому немає – Микола Мартиненко своїми діями довів, що не боїться, він ніяк не міг перешкоджати слідству, ні від кого не ховався і знаходиться в Україні. Ще влітку минулого року він публічно заявляв про готовність здати правоохоронним органам свій закордонний паспорт”, – додали у партії.

Однопартійці Мартиненка також підкреслили, що політик “нікуди не ховається і буде в суді доводити свою невинуватість і заангажованість НАБУ”.

“Народний фронт” вимагає об’єктивного розслідування, незалежного суду, недопущення вибіркового правосуддя та виключення політичної мотивації в діяльності антикорупційних органів.

Окрім того, політсила вимагає від Вищої ради правосуддя негайного відсторонення судді Солом’янського райсуду Києва Бобровника.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE