Politerno > Україна і світ > Небоженко: Якби Янукович знав, що Порошенко стане президентом, він би нікуди не тікав

Небоженко: Якби Янукович знав, що Порошенко стане президентом, він би нікуди не тікав

  • 20 Квітня, 2017
  • 1739 Переглядів
  • 0

Якби не було війни, Україна виглядала б краще Румунії, Болгарії та Албанії.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Віктор Небоженко, директор соціологічної служби “Український барометр”.

“Ці три роки були складними, але, якби не війна, мали би те, що люди в Європі назвали би “українським дивом”, – говорить Віктор Небоженко. – Ми виглядали б краще ніж Румунія, Болгарія та Албанія. Україна виділялася би динамізмом. Наші закони переводили би на румунську та болгарську і брали собі в приклад. Люди їхали би сюди, щоб займатися бізнесом.

А зараз спостерігаємо зворотний процес. Високо кваліфіковані фахівці їдуть з України в пошуках заробітків. Тому що українську робочу силу знецінили”.

Численні арешти і суди над корупціонерами змусили б половину сьогоднішніх чиновників бігти, а інших – починати життя по-новому.

“Членом ЄС або НАТО стати не змогли б, – прогнозує Віктор. – Проблема не тільки в корупції і нездатності робити реформу. Якби ми опинилися в ЄС, багато хто з українських політиків потрапив би до Європейського парламенту і брав би участь у голосуванні. З ними довелося би ділитися в Єврокомісії.

Ми великі і незручні для Європи. Але Європа відкрила би кордони і активно з нами торгувала, вкладала сюди інвестиції і нові технології”.

Екс-президент Віктор Янукович поніс би відповідальність за все.

“Давно б розпрощався зі своїм мультімільярдним станом, – каже Небоженко. – Але цього не буде, поки президентом є Порошенко. Президент-олігарх почав правити так, ніби Україна – це його велике підприємство.

Якби Янукович знав, що Порошенко стане президентом і буде вести таку страшну політику консерватизму і підтримки колишнього режиму, то він би нікуди не тікав”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE