Politerno > Україна і світ > Нардеп Поляков звинуватив НАБУ в незаконному прослуховуванні телефонів чиновників і стеженні за Порошенком

Нардеп Поляков звинуватив НАБУ в незаконному прослуховуванні телефонів чиновників і стеженні за Порошенком

  • 7 Серпня, 2017
  • 1356 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро України стежить за громадянами, зокрема відомство незаконно відстежувало пересування президента України Петра Порошенка, заявив нардеп від “Народного фронту” Максим Поляков.

Народний депутат від “Народного фронту” Максим Поляков заявив у Facebook, що Національне антикорупційне бюро України незаконно прослуховує телефони чиновників.

“Як виявилося, починаючи із 2016 року новостворений правоохоронний орган почав незаконно прослуховувати телефони громадян України і низки державних органів. За наявною інформацією, дозвіл на прослуховування отримано на 18 телефонів, проте реально прослуховувалися 114 телефонів”, – написав Поляков.

Максим Поляков

Максим Поляков

За його словами, НАБУ прослуховувало телефони чиновників розвідки Міністерства оборони, Служби зовнішньої розвідки, Національної поліції, Служби безпеки України та інших установ, а також керівників вишів, юридичних і фізичних осіб.

Поляков заявив, що НАБУ відстежувало пересування громадян територією країни і трафік дзвінків між абонентами, а деякі дії здійснювало “на замовлення однієї із сусідніх держав”.

“Як мені повідомив один із працівників НАБУ, на замовлення однієї із сусідніх держав прослуховувалися навіть телефони представників Міністерства оборони України та міністерств, які забезпечують охорону держави, більше того – було безпосереднє стеження за пересуванням Головнокомандуючого країни (президента України Петра Порошенка)”, – додав Поляков.

Згідно з його повідомленням, Генпрокуратура здійснює розслідування за цими фактами.

Поляков також заявив, що звернувся з депутатським зверненням до голови СБУ Василя Грицака з проханням перевірити цю інформацію і наявність у діях керівництва НАБУ ознак державної зради.

Нардеп опублікував фото відповідного звернення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE