Politerno > Україна і світ > Саме створення антикорупційного суду не допоможе покарати корупціонерів, – експерт (Відео)

Саме створення антикорупційного суду не допоможе покарати корупціонерів, – експерт (Відео)

  • 22 Серпня, 2017
  • 1486 Переглядів
  • 0

Минулого року НАБУ свою неефективність пояснювало неукомплектованістю структури. Зараз, коли Бюро повністю укомплектоване, говорять про необхідність створення антикорупційного суду. Але сам по собі спеціалізований суд не покарає корупціонерів.

Про це на телеканалі ZIK заявив експерт з питань антикорупційної політики Василь Вакаров.

“Ми не можемо дати оцінку тому, наскільки якісно НАБУ підготовлює матеріали до суду, тому що ми не знаємо жодного вироку. У нас немає закінченої справи хоча б українським судом. Ті, проти кого справи порушує Національне антикорупційне бюро, будуть захищатися і в європейських судах”, – вважає Василь Вакаров.

Тому, на його думку, громадськість зможе оцінити те, наскільки добре НАБУ готує справи до суду, лише коли по них будуть вироки українських та міжнародних судів.

“Поки що ми лише суб’єктивно висловлюємо свою позицію. Минулого року пан Ситник розповідав, що роботі НАБУ заважає неукомплектованість самої структури. Зараз Антикорупційне бюро вже укомплектоване, працюють його регіональні відділення. Але тепер ми чуємо:”Давайте створимо антикорупційні суди”, – зауважив експерт з питань антикорупційної політики.

Проте, за його словами, одне лише створення спеціалізованого антикорупційного суду не допоможе покарати корупціонерів.

“Є приклад наших сусідів – словаків. У них діють антикорупційні суди. І що з того? Саме створення таких судів не є об’єктивною обставиною, щоб карати корупціонерів”, – пояснює експерт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE