Politerno > Україна і світ > Трамп відповів на дипломатичний ляпас

Трамп відповів на дипломатичний ляпас

  • 22 Серпня, 2017
  • 1465 Переглядів
  • 0

Назріває новий тренд на зовнішньополітичному полі. Замість обміну симетричними ударами, як в пінг-понзі, відбувається обмін гібридними люб’язностями.

Дональд Трамп підписав указ про припинення видачі неемміграційних віз росіянам до осені. А потім видача американських віз буде здійснюватися в Росії тільки в Москві.

Тепер-то російський уряд зрозуміє, що Обама був мудрим і терплячим зайчиком. Нинішній президент Америки, в порівнянні з колишнім, мутант-гібрид, як в американському серіалі “Звіринець”.

Якщо раніше несиметричні відповіді між США і Росією були прерогативою Путіна. Він міг у відповідь на ляпас дати ударом під дихало, як це було в 2013 році, коли у відповідь на американський список Магнітського (корупційної верхівки, яка бере участь в махінаціях і вбивстві Сергія Магнітського), Путін підписав “Закон Діми Яковлєва”, що забороняє усиновлювати російських дітей- сиріт американськими батьками.

Тоді це було нонсенсом для всього світу. Але і після Путін неодноразово демонстрував “дипломатичні” удари під дихало зовсім несиметричні. Наприклад, знищення санкційної продукції з Європи у відповідь на введення санкцій відносно високопоставлених російських осіб.

Російські ЗМІ разом з неписьменною і ура-патріотичної частиною населення насміхалися тоді над жалюгідними, на їхню думку, дипломатичними відповідями Заходу на чергові путінські провокації.

А ось тепер все змінилося.

Дональд Трамп володіє таким самим набором комплексів, як і російський президент, так що у відповідь на черговий несиметричний удар з боку Росії слід чекати ще більш несиметричну відповідь більшого масштабу.

У відповідь на ляпас хук зліва, у відповідь на удар по нирках аперкот.

Шоу має бути чудове, з інтригою, як то кажуть, оскільки непередбачуваність кроку у відповідь буде такою ж великою за напруженням, як очікування серії Ігри Престолів, щоб дізнатися, кого з головних героїв режисери вирішили “прибрати” з серіалу.

Живий серіал. Санта-Барбара 21 століття. Шкода тільки наслідки будуть не кіношні. І від цієї гри будуть страждати реальні люди.

З іншого боку, російські ЗМІ і та частина населення, яка наклеювала на машини “Обама-Чмо”, накликала собі нового героя – такого ж, як Путін. Так що все по суті закономірно.

Так почнеться велика битва комплексів!

Хм, хоча … вона давно йде в кожному з нас … ну, хоча б побачимо з боку, що означає, коли владу отримують егоїстичні люди.

Ех, зима близько.

Катерина Макаревич

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE