Politerno > Україна і світ > Зустріч Волкера і Суркова: дипломат розповів, коли Росія почне “відповзати” від України

Зустріч Волкера і Суркова: дипломат розповів, коли Росія почне “відповзати” від України

  • 22 Серпня, 2017
  • 1404 Переглядів
  • 0

Спецпредставник США по Україні Курт Волкер на зустрічі з помічником президента РФ Владиславом Сурковим в Мінську не прагнув до конкретного результату, а намагався зрозуміти, як далеко може відступити Росія в питанні Донбасу.

Таку думку в коментарі для InfoResist висловив екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

На думку дипломата, заява заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака про те, що в Мінську домовлялися про виведення росіян з Донбасу і збереження при цьому “красивого обличчя” Путіна, передчасне.

“Можливо, пан Гримчак має прямий вихід на Волкера і знає більше, ніж всі інші. Думаю, що нам про це пан Волкер розповість, коли приїде до Києва, і буде приймати участь в наших святкових заходах “, – зазначив Огризко.

Екс-міністр нагадав, що перші зустрічі не можуть дати відразу швидкий результат.

“Це таке, образно кажучи,”принюхівання” і способи налаштування на якусь певну хвилю, способи налагодження комунікації. Хоча і пишуть, що зустріч тривала три години, думаю, що вони просто пройшлися по порядку денному і намагалися зрозуміти – в основному американська сторона, – як далеко може відступити Росія”, – говорить він.

Огризко підкреслив, що Росія в даний момент не може наступати, тому що її обмежили санкціями і досить сильно.

“Не думаю, що Волкер на першій зустрічі озвучував якісь пропозиції. Він, швидше за все, намагався відчути, як далеко можна просунутися. З того, що наговорив Сурков, видно, що очікуваних результатів практично не було. Загальні фрази про змістовну зустріч це лише підтверджують. Думаю, що варіант пошуку виходу для Путіна, безумовно, теж мав місце. Або він буде завтра, або через три місяці “, – вважає він.

На думку експерта, ситуація “відповзання” Росії почнеться не раніше початку нового року, коли американці все-таки дійдуть до списку тих, хто тримає свої гроші в Америці і почне їх поступово приморожувати.

“Тоді вже цей процес набуде певної динаміки. Поки що це будуть розмови, це будуть якісь елементи торгів. Коли козирна карта буде на столі, тоді почнеться реальнарозмова. Поки що це процес, який лише окреслив певні перспективи”, – підсумував Огризко.

Як повідомлялося, перші переговори помічника президента РФ Владислава Суркова зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером пройшли 21 серпня в Мінську.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE