Politerno > Україна і світ > Мистецтво постановки димової завіси, – Сенченко

Мистецтво постановки димової завіси, – Сенченко

  • 23 Серпня, 2017
  • 1434 Переглядів
  • 0

Пару років тому посол однієї з європейських держав в бесіді віч-на-віч сказав мені, що за довгі роки дипломатичної служби він добре засвоїв, що в політиці завжди багато напівправди або просто неправди, але з політикою, заснованої на суцільний брехні, він вперше зіткнувся в Києві.

Треба визнати, що ситуація не стоїть на місці. За минулий час кваліфікація брехунів у владі суттєво зросла – від оборони в стилі “сам дурень” вони перейшли до інформаційних наступів, килимових бомбардуваннь дезінформацією і постановці димових завіс.

У нашій владі встановився стійкий життєвий цикл: раз на рік, в кінці серпня, наступають критичні дні – чергова річниця Іловайської трагедії. По-перше – влада публічно заявила, що розслідування закінчено, і в найближчі дні матеріали будуть передані до суду. По-друге – Генеральний прокурор поінформував комітет Верховної Ради з питань оборони і безпеки про хід розслідування.

Напередодні третьої річниці під виглядом звіту про розслідування причин трагедії оприлюднили матеріали, що підтверджують злочини путінського режиму в одному з епізодів цієї, вже багаторічної війни, але зовсім не дають українському суспільству чесних відповідей на давно поставлені запитання.

Розуміючи, що запропонований в цьому “звіті” висновок про те, що єдиними винними є Путін і його кліка, нікого не задовольнить, влада випустила на сцену натовп акторів другого плану з числа платних експертів, волонтерів-ординарців і інших пошукових роботів.

Всі вони, як би не погоджуючись з висновками офіційного “розслідування”, запускають дискусію по численним помилковим напрямкам. Пропонується цілий букет версій: це була чисто операція МВС, Корбан з Коломойським придумали цю авантюру, щоб віджати у Ахметова Зугрес, генерал Хомчак розмріявся і захотів стати чи то начальником генштабу, то чи міністром оборони, в усьому винні стрілочники (список додається).

Всі ці зусилля, по суті, є димовою завісою, покликаної забезпечити виведення політичного і військового керівництва країни із зони відповідальності за бездумні рішення і злочинну бездіяльність, що призвели до численних людських жертв.

Напередодні політичного шторму, який невідворотно наближається , змушений засмутити тих, хто намагається уникнути відповідальності – під час бурі димова завіса неефективна.

Андрій Сенченко, лідер Всеукраїнського правозахисного руху “Сила права”, спеціально для газети “День”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE