Politerno > Україна і світ > Меркель і Макрон звимагають від Путіна і Порошенка припинити вогонь на сході України

Меркель і Макрон звимагають від Путіна і Порошенка припинити вогонь на сході України

  • 28 Серпня, 2017
  • 2249 Переглядів
  • 0

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон закликали президента України Петра Порошенка та президента Росії Володимира Путіна виконати взяті на себе зобов’язання щодо припинення вогню на сході України.

Про це йдеться в спільній заяві канцлера Німеччини і президента Франції щодо ситуації на сході України.

“Після останнього телефонного дзвінка глав держав і урядів нормандського формату 22 серпня 2017 року, Франція і Німеччина стурбовані тим, що ситуація з безпекою на сході України суттєво не покращилася”, – йдеться в заяві федерального уряду, опублікованому на офіційному сайті в понеділок.

“Не дивлячись на спільну підтримку чотирьох глав держав і урядів нормандського формау – канцлера Ангели Меркель, президента Еммануеля Макрона, президента Петра Порошенка і Володимира Путіна – нової тристоронньої контактної групи, оголошеної зацікавленими сторонами, не повністю реалізовано. До сих пір існують численні порушення перемир’я, включаючи важке озброєння. Місія спостерігачів ОБСЄ продовжує повідомляти про своїх співробітників і обмеження на свободу пересування, особливо в районах, що не контролюються урядом України”, – йдеться в заяві.

“Ми настійно закликаємо президента Путіна і Президента Порошенко повністю дотримуватися їх зобов’язання, підтримувати публічне і чітке дотримання припинення вогню та забезпечувати, щоб відповідні інструкції були спрямовані військовим і місцевим силам. Ми також закликаємо до розширення співпраці в рамках СЦКК (Спільного центру з контролю і координації) для вирішення поточних проблем і закликаємо всі сторони забезпечити безпечний і безперешкодний доступ для Місії спостерігачів ОБСЄ “, – вимагають німецький і французький лідери.

“Ми продовжимо стежити за ситуацією в найближчі дні”, – резюмують Меркель і Макрон.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE