Politerno > Україна і світ > “Нечувана зухвалість”. У фірми Петра Порошенка вимагали хабар в 2 млн. гривень (Документ)

“Нечувана зухвалість”. У фірми Петра Порошенка вимагали хабар в 2 млн. гривень (Документ)

  • 28 Серпня, 2017
  • 1381 Переглядів
  • 0

Менеджери “Укрзалізниці” вимагали 2 млн гривень за оренду землі у компанії, що належить президенту Петру Порошенку та народному депутатові Ігорю Кононенку

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 7 липня 2017 року, що розміщена у Єдиному реєстрі судових рішень, інформує Главком.

Цим рішенням суд надав дозвіл на арешт майна одного із підозрюваних у злочині, який прокуратура Києва розслідує з березня.

Згідно матеріалів кримінального провадження, начальник департаменту майнових та земельних ресурсів разом із заступником начальника юрдепартаменту “Укрзалізниці” умисно блокували підписання договору оренди землі, що перебуває на балансі залізниці, із “Пісковським заводом скловиробів”.

Як стверджують слідчі, “Укрзалізниця” мала підписати договір ще у грудні минулого року, але її менеджери зуміли розтягнути цей процес на півроку, переслідуючи єдину мету – отримання  неправомірної вигоди.

Зазначена навіть сума, яку, начебто, спільники очікували отримати від гендиректора “Пісковського заводу скловиробів” за 10 га землі – 2 млн гривень.

Бенефіціарами “Пісковського заводу скловиробів” є  президент Петро Порошенко та його близький друг – народний депутат Ігор Кононенко. Земля, яку планував орендувати завод, розташована у смт. Пісківка Бородянського району Київської області.

ТЕКСТ СУДОВОЇ УХВАЛИ ТУТ

На початку липня обом підозрюваним у вимаганні було обрано запобіжний захід із можливістю внесення застави. Розмір застави для начальника департаменту майнових та земельних ресурсів “Укрзалізниці” становить 3,8 млн гривень; для заступника начальника юридичного департаменту “Укрзалізниці” – 3,2 млн гривень.

Нагадаємо, рік тому Cолом`янський суд Києва засудив колишнього топ-податківця Київської області, який тиснув на бізнес Петра Порошенка за часів президентства Віктора Януковича.

На лаві підсудних опинилась начальник управління податкового контролю та митного аудиту ГУ Міндоходов в Київській області у 2013 – 2014 рр.

Згідно судових матеріалів, у липні 2013 року начальник Управління податкового аудиту Міністерства доходів дав їй вказівку терміново забезпечити адміністративний тиск на підприємства ТОВ “Розподільчий центр “Плюс” і ТОВ “Кондитер-транс” (бенефіціаром обох компаній є теперішній президент Петро Порошенко).

Чиновниця виконала доручення – її підлеглими були підписані фіктивні акти перевірок, які засвідчили “порушення”.

На підставі цих актів фірму “Кондитер Транс” податківці змусили додатково оплатити ПДВ у розмірі 15 млн. гривень (плюс 3 млн. гривень штрафних санкцій). “Розподільчий центр “Плюс” повинен був перерахувати до бюджету 16 млн. гривень ПДВ і 3 млн. гривень штрафних санкцій.

Після зміни влади у березні 2014 року постановою Київського окружного адмінсуду податкові повідомлення-рішення були визнані протиправними і скасовані. Кримінальне провадження було відкрито 18 вересня 2015 року. Обвинувачена вину в інкримінованих їй правопорушення визнала повністю, щиро розкаялася. Суд визнав її винною і засудив до позбавлення волі на п’ять років. Одночасно суддя замінив тюремної висновок випробувальним терміном на два роки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE