Politerno > Україна і світ > Російські дипмісії в Сан-Франциско і Вашингтоні вивозить речі і щось спалюють (Відео-фото)

Російські дипмісії в Сан-Франциско і Вашингтоні вивозить речі і щось спалюють (Відео-фото)

  • 2 Вересня, 2017
  • 1441 Переглядів
  • 0

Закрите на вимогу влади США російське консульство в Сан-Франциско почало виїжджати з будівлі, яке у держдепі зажадали звільнити до 2 вересня 2017 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Журналісти помітили двох чоловіків, які вийшли з будівлі з коробками і завантажили їх в машину з тонованими стеклами і дипломатичними номерами.

Раніше над будівлею російського консульства помітили чорний дим. Пожежну службу співробітники установи на територію не пустили, заявивши, що спалюють якісь предмети в каміні.

У свою чергу у відділі пожежної охорони Сан-Франциско висловили здивування, оскільки в місті діє заборона на спалювання сміття або інших шкідливих матеріалів в камінах, коли температура повітря перевищує +35.

Також стало відомо, що співробітники торгового представництва Росії у Вашингтоні спішно спалюють на його задньому дворі паперовий документообіг .

Про це повідомив американський журнал Foreign Policy, розмістивши в Twitter коротке відео, пише DW.com.

На зйомці видно огорожу торгпредства на Коннектікут авеню, за якою розпалене багаття. Над вогнищем піднімається  дим.

За кілька годин до цього за допомогою болторізу робітник демонтував камери, встановлені на паркані навколо будівлі.

Крім того, за свідченням кореспондентів видання, цілий день біля будівлі торгового представництва було надзвичайно жваво: виїжджали і заїжджали автомобілі, співробітники переносили коробки і великі пластикові мішки з речами.

Російське торгове представництво в американській столиці до вечора 2 вересня має бути закрито за рішенням Вашингтона.

У МЗС РФ поспішили заявити, що нічого надзвичайного не відбувається, просто будівлю готують до консервації.

Раніше директор Департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Російської Федерації Захарова заявила, що американські спецслужби мають намір 2 вересня провести обшук в Генеральному консульстві в Сан-Франциско.

Як повідомлялося, США вимагають від Росії закрити консульство в Сан-Франциско і два інших дипломатичних об’єкта. У Державному департаменті США пояснили, що цей крок зроблений у відповідь на вимогу Кремля скоротити дипломатичний персонал в Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE