Politerno > Україна і світ > Луценко пообіцяв “перевірку бізнесу вандалів”, що знищили графіті, а прокуратура Києва порушила справу

Луценко пообіцяв “перевірку бізнесу вандалів”, що знищили графіті, а прокуратура Києва порушила справу

  • 3 Вересня, 2017
  • 1429 Переглядів
  • 0

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом знищення графіті, які були нанесені на фасаді будинку по вул. Грушевського під час Революції гідності. Генпрокурор Юрій Луценко в свою чергу заявив, що бізнес підприємців з магазину “Емпоріум” на вул. Грушевського, 4, на фасаді якого знищено графіті часів Майдану, перевірять усі державні контролюючі органи.

Про це 3 вересня повідомили у прокуратурі м.Києва, а Луценко написав на своїй сторінці у Facebook.

“Наказом Міністерства культури №869 від 15.10.2014 року місце бойових дій та масової загибелі громадян в районі вул. Грушевського у Києві під час акцій протесту у лютому 2014 року віднесено до об’єктів культурної спадщини, пошкодження чи знищення яких тягне за собою кримінальну відповідальність”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

У зв’язку з вищезазначеним відомості про вказане правопорушення внесені до ЄРДР за ст. 298 КК України  – “Нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури”.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що бізнес підприємців з магазину “Емпоріум” на вул. Грушевського, 4, на фасаді якого знищено графіті часів Майдану, перевірять усі державні контролюючі органи. 

“Бізнес вандалів з “Емпоріума” найближчим часом ретельно перевірять усі державні контролюючі органи”, – заявив він.

Як повідомлялось, з фасаду магазину люкс-меблів “Емпоріум” на вулиці Грушевського, 4 у Києві зникли знамениті патріотичні графіті, які були нанесені під час Революції гідності.

Керівник магазину Ігор Доценко назвав ці графіті “типовим стріт-артом, який час від часу видаляють комунальні служби”.

Після того, як стало відомо, що магазин Емпоріум, який знаходиться по вулиці Грушевського, стер історичну пам’ятку – “Ікони революції”, активісти прийшли до магазину. У вікна магазину полетіло каміння, а також на вітринах були залишені написи: “Тут був Майдан і він тут буде вічно!” та інші.

Віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко заявив, що знищені графіті були частиною експозиції Музею Майдану, і за знищення музейного фонду передбачено кримінальну відповідальність.

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що інститут готує звернення в поліцію та до Генпрокуратури за фактом вандалізму через знищення графіті, які були пам’яткою історії згідно наказу Мінкультури від 15.10.2014 № 869. Їх знищення є злочином і підпадає під дію ч.2 ст 298 Кримінального кодексу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE