Politerno > Україна і світ > Шкіряк: Введення біометрики з РФ допоможе швидше виявляти російську агентуру (Відео)

Шкіряк: Введення біометрики з РФ допоможе швидше виявляти російську агентуру (Відео)

  • 4 Вересня, 2017
  • 1394 Переглядів
  • 0

Ми повинні ввести жорсткий режим перетину кордону з країною-агресором, незважаючи на те, скільки українців працюють в Росії.

Таку думку висловив радник міністра МВС України Зорян Шкіряк на телеканалі ZIK.

“Коли ми говоримо про біометричний паспорт, то я взагалі не розумію, до чого тут економічна співпраця з країною-агресором. І ганьба тим, хто сьогодні продовжує бізнес та економічні відносини з Росією. Тому я притримуюся тієї позиції, що допоки Росія не визнає своєї провини, і не вибачиться за все те, що зробила Україні, від цієї держави потрібно повністю відмежуватися”, – прокоментував введення візового режиму з РФ Зорян Шкіряк.

На думку радника міністра МВС, введення такого режиму, всупереч думкам скептиків, значно допоможе українським спецслужбам виявляти ворожу агентуру.

“Я переконаний, що ми повинні ввести жорсткий режим з країною-агресором. І нас не повинно цікавити, чи працюють українці в Росії, чи не працюють, це їхній вибір. У нас війна, і ми маємо застосовувати всі необхідні заходи для того, щоб захистити свою країну від втручання російських спецслужб. Тому введення такого режиму суттєво допоможе та покращить ефективність роботи по виявленню російської агентури”, – Зорян Шкіряк.

Натомість останнє соціологічне дослідження щодо ставлення українців до можливого впровадження візового режиму з Росією показало, що такий крок влади підтримують 32,9% громадян, не підтримують – 51,4%, а от 15,7% українцям було важко сказати.

“У суспільстві є певний вакуум поінформованості щодо потрібності введенні візового режиму з Росією, а також бракує роз’яснювальної роботи зі сторони представників органів державної влади, які мають бути залучені до такого процесу. Багато громадян сьогодні розуміють суть процесу, проте не розуміють механізмів його втілення. І саме тому за указом Президента наданий період у три місяці, щоб такий механізм був відпрацьований і реалізований”, – зазначив Зорян Шкіряк.

Нагадаємо, 10 Рада національної безпеки України (РНБО) ініціювала впровадження біометричного контролю для усіх громадян, які перетинають кордон України. А от для громадян РФ із наступного року запровадять механізм попередньої реєстрації, тобто візовий режим.

1 вересня Президент України оприлюднив указ №256 / 2017, що вводить це рішення в дію. Указ набрав чинності.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE