Politerno > Україна і світ > У генпрокуратурі підтвердили отримання запиту на екстрадицію Саакашвілі

У генпрокуратурі підтвердили отримання запиту на екстрадицію Саакашвілі

  • 7 Вересня, 2017
  • 1547 Переглядів
  • 0

Генеральна прокуратура України цього тижня отримала запит Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу Міхеіла Саакашвілі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

“5 вересня заступник міністра юстиції України Петухов повідомив, що Грузія звернулася до України щодо розшуку, взяття під варту та екстрадиції Саакашвілі. При цьому Петухов заявив, що запит грузинської сторони був адресований Мін’юсту та Генпрокуратурі України. Він також повідомив, що Мін’юст направляє отриманий запит до ГПУ для проведення екстрадиційної перевірки”, – зазначила вона.

“Окрім того хочу підтвердити, що Генпрокуратурою України на цьому тижні в копії отримано запит Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу Саакашвілі М.Н.”, – додала Сарган.

За її словами, враховуючи, що кримінальні справи, у зв’язку з якими просять видати Саакашвілі, перебувають на розгляді Тбіліського міського суду, запит буде розглядатись Міністерством юстиції України.

Як повідомило УП джерело в оточенні президента України, екс президент Грузиї та екс-голова одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі міг втратити громадянство через те, що під час заповнення відповідних документів не вказав інформації про судимості.

Згодом, міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Сьогодні стало відомо, що 27 народепів звернулись до голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала та голови Державної міграційної служби Максима Соколюка з вимогою прибути 10 вересня в пункт пропуску Краковець, через який Міхеіл Саакашвілі планує повернутись в Україну.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE