Politerno > Україна і світ > Саакашвілі передав привіт Ахметову, переговорив з Тимошенко і вирушив до Перемишля (Фото)

Саакашвілі передав привіт Ахметову, переговорив з Тимошенко і вирушив до Перемишля (Фото)

  • 10 Вересня, 2017
  • 1895 Переглядів
  • 0

Екс-президент Грузії та екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі разом з українськими політиками, котрі приїхали підтримати його, виїхали з Жешува в напрямку Перемишля.

Про це повідомляє кореспондент УП.

 Разом з тим екс-нардеп Єгор Фірсов у Facebook опублікував фото з автобуса, в якому Саакашвілі та група депутатів, які прибули до Польщі для зустрічі з ним, виїхали з Жешува.

Раніше повідомлялося, що у Жешуві Саакашвілі дасть прес-конференцію, однак його плани змінилися, і брифінгу не буде.

Там в одному з кафе він провів зустріч з Юлією Тимошенко.

У коментарі журналістам Саакашвілі заявив, що “плану Б” в нього немає на випадок, якщо його не впустять до України, а кордон він планує перетинати разом з сином.

При цьому говорив Саакашвілі українською мовою.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, у коментарі журналістам Саакашвілі заявив: “Я не збираюся влаштовувати ніякі Майдани, я збираюся просто в’їхати в Україну”.

“У мене немає планів когось скидати. Мої плани – приїхати і захистити свої права у суді без ексцесів”, – заявив Саакашвілі грузинській телекомпанії “Руставі-2”.

За даними телекомпанії, Саакашвілі разом з дружиною і молодшим сином прямує направляється на КПП “Краковець”.

Коментуючи реакцію української влади на його плани повернутися, він висловив думку, що президент Петро Порошенко його боїться.

Відповідаючи на питання, чи не побоюється він, що влада України екстрадує його до Грузії, Саакашвілі заявив, що виключає такий варіант, але готовий до будь-якого сценарію.

Як повідомило УП джерело в оточенні президента України, екс президент Грузиї та екс-голова одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі міг втратити громадянство через те, що під час заповнення відповідних документів не вказав інформації про судимості.

Згодом, міністерство юстиції України отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомлялось, 27 народепів звернулись до голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала та голови Державної міграційної служби Максима Соколюка з вимогою прибути 10 вересня в пункт пропуску Краковець, через який Міхеіл Саакашвілі планує повернутись в Україну.

В свою чергу, лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко повідомила, що 10 вересня поїде в Краковець на кордон з Польщею зустрічати позбавленого українського громадянства екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі.

Читайте також: Саакашвілі в Жешуві зустрівся з Тимошенко й іншими нардепами (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE