Politerno > Україна і світ > Тимошенко розповіла експертам щодо своєї позиції під час грузинського конфлікту у 2008 році (Відео)

Тимошенко розповіла експертам щодо своєї позиції під час грузинського конфлікту у 2008 році (Відео)

  • 12 Вересня, 2017
  • 2886 Переглядів
  • 0

Будучи прем’єро-міністром України у 2008 році, Юлія Тимошенко виступила із заявою, в якій засудила агресію Росії проти Грузії.

Про це лідер «Батьківщини» заявила під час ефіру програми “Свобода слова” на ICTV.

Зокрема, під час ефіру програми, політичні експерти Микола Давидюк та Сергій Таран задавали каверзні запитання лідеру “Батьківщини” Юлії Тимошенко щодо, нібито, не надто дружньої її позиції, як очільника уряду України у 2008 році, по відношенню до Грузії під час агресії Росії проти цієї країни. До слова, опоненти лідера “Батьківщини” дуже часто ставлять їй в провину саме той епізод її діяльності на чолі кабміну.

Юлія Тимошенко, відповідаючи на запитання Миколи Давидюка, продемонструвала свою заяву, як очільника уряду, із засудженням агресії Росії проти Грузиї, а також ряд постанов, в яких Україна, одна з перших держав в світі, вирішила підтримати Грузію не тільки заявами, але й матеріально.

Відповідаючи на схоже запитання Сергія Тарана, а саме, що “фракція “Батьківщини” у 2008 році не підтримала постанову Верховної Ради щодо агресії Росії проти Грузиї”, лідер білосердечних зазначила: “Будучи прем’єр-міністром України, ми узгодили з Європейським Союзом проект постанови Верховної Ради, щоб ми говорили одним голосом, чітко проводили ту стратегію, щоб захистити Грузію від зовнішньої агресії. І тому наша фракція внесла до Верховної Ради проект постанови, який чітко відповідав нашим домовленностям з Європейським Союзом і кожен може перевірити, що це є на сайті Верховної Ради. І ми проголосували, як фракція, за той проект постанови, який повністю відповідав домовленостям. Але тоді, нажаль, руйнували мою роботу, як прем’єр-міністра, і тоді проголосували іншу постанову, яка не відповідала цим домовленостям. Ви можете це перевірити”.

Також Юля Тимошенко звинуватила деяких “експертів”, як і владу, котра стоїть за ними, у намаганнях посварити її з Михайлом Саакашвілі. Зокрема, вона заявила, що має інформацію про те, що Сергій Таран працює з “Народним фронтом”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE