Politerno > Україна і світ > “Беркут” повертається: українців битимуть без попередження

“Беркут” повертається: українців битимуть без попередження

  • 14 Вересня, 2017
  • 1476 Переглядів
  • 0

Так, у Верховній Раді готують законопроект Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових основ діяльності Національної гвардії України” №6556 від 08.06.2017.

Але даний проект закону є антиконституційним і порушує права громадян, заявила нардеп від Самопоміч” Олена Сотник, яка виступає проти його прийняття.

Згідно з документом НГУ отримує повноваження поліції і переходить під контроль МВС. Таким чином, у МВС з’явиться своя особиста армія, уточнила Сотник.

“Нацгвардійці будуть ходити по місту з автоматами, і виконувати функції поліції. Вони будуть зупиняти громадян, проводити перевірки та навіть складати адміністративні протоколи”, – пояснила політик.

До того ж нацгвардійці фактично перетворяться в “Беркут”, так як зможуть без попередження використовувати силу проти мітингувальників і протестуючих, зазначила Сотник.

Я не хочу прокинутися в КНДР і в поліцейській державі”, – додала депутат.

У свою чергу, нардеп від Батьківщини” Ігор Луценко додав, що в разі прийняття цього закону Нацгвардія зможе кришувати” бізнес з незаконного видобутку піску, бурштину або вирубування лісу. До того ж МВС зможе на свій розсуд використовувати танки і вертольоти. Депутат зазначив, що під час написання цього закону його авторів надихала корупція.

 

Спецпідрозділ міліції “Беркут” було розформовано в лютому 2014 згідно наказу глави МВС.

Нагадаємо, що навесні 2014 року суд заарештував екс-співробітників “Беркута” Павла Аброськіна і Сергія Зінченка і їх командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів євромайдану 20 лютого 2014 року. У жовтні 2014 року Дмитро Садовник, відпущений судом під домашній арешт, втік.

У березні 2015 року були затримані ще троє екс-бійців спецпідрозділу “Беркут”: Олег Янішевський, Сергій Тамтура і Олександр Маринченко. Суд заарештував затриманих.

Джерело: Politeka

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE