Politerno > Україна і світ > Об’єднання БПП і “НФ” – спроба зупинити стрімку деградацію політсил, – експерт (Відео)

Об’єднання БПП і “НФ” – спроба зупинити стрімку деградацію політсил, – експерт (Відео)

  • 19 Вересня, 2017
  • 1246 Переглядів
  • 0

Рівень підтримки українцями “Народного фронту” стрімко наближається до нуля, падає і рейтинг БПП. Тому об’єднанням ці партії сподіваються зупинити стрімку деградацію себе як політичних сил.

Таку думку на телеканалі ZIK висловив політичний експерт Костянтин Матвієнко, коментуючи питання щодо ймовірного об’єднання БПП та “Народного фронту”.

Політичний експерт звернув увагу на те, що нині рівень підтримки українцями “Народного фронту” стрімко наближається до нуля, хоч ця політична сила набрала найбільше голосів у пропорційній частині списку.

“Так само демонструє стабільне падіння рейтинг Блоку Петра Порошенка. Тому їм зрозуміло, чому об’єднуватися, тому що разом вони сподіваються зупинити оцю стрімку деградацію себе як політичних сил. Не зупинять. Немає для цього жодних передумов – ні етичних, ні інтелектуальних, ані жодних інших”, – вважає гість програми.

Політичний експерт припустив, що БПП та “Народний фронт” таки об’єднаються, і нагадав, що на виборах голосування відбувалося окремо за ці політичні сили.

“Тепер вони поставлять нас, виборців, перед фактом, що вони об’єдналися. Тоді, панове, дочасні вибори, тому що виборець дав мандат зовсім іншій конфігурації парламенту. Тому зараз говорити про їхнє об’єднання без дочасних виборів не доводиться”, – заявив Костянтин Матвієнко.

Політолог Костянтин Бондаренко зауважив, що у політиків під час об’єднання на перший план виходять політичні амбіції, посади, портфелі, преференції, а вже потім, бачачи перед собою представників ЗМІ, згадують про платформи для об’єднання.

Гість програми, що стосовно такої платформи не треба вигадувати велосипед, адже вона залишається незмінною, – реформи, які необхідно здійснювати; європейський курс, вихід із кризи; питання східних територій, які нині Україна не контролює, тощо.

З іншого боку, продовжує політолог, є низка питань, як діяти з юридичної точки зору, якщо відбудеться об’єднання.

“Якщо об’єднуються дві політичні партії, що робити із фракціями цих партій у парламенті? Що робити із коаліцією? Зрозуміло, що не всі депутати, які сьогодні входять до однієї та іншої фракції, підуть у це об’єднання. Скільки людей залишиться у коаліції? Чи залишиться у принципі коаліція?”, – заявив Костянтин Бондаренко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE