Politerno > Україна і світ > Сенат США затвердив проект закону надання Україні оборонного озброєння

Сенат США затвердив проект закону надання Україні оборонного озброєння

  • 19 Вересня, 2017
  • 1358 Переглядів
  • 0

Петро Порошенко повідомив на своїй сторінці в Facebook про схвалення Сенатом США проекту “Закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2018 рік”, який передбачає виділення 500 млн доларів для підтримки України у безпековій та оборонній сферах.

Проект закону санкціонує надання Україні летальних озброєнь оборонного характеру. У нього також включені положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в американських медичних установах поранених українських військовослужбовців, а також на посилення спроможності повітряних і військово-морських сил України”, – йдеться в повідомленні.

При цьому він наголосив: законом пропонується надати Україні радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби та кораблі прибережної дії та берегової охорони.

Україна від початку військової агресії Росії навесні 2014 року веде переговори із західними країнами про постачання летальної зброї, але поки безуспішно. Наразі США постачають Києву тільки нелетальну допомогу (зокрема броньовані автомобілі Humvee, безпілотники RQ-11B Raven і контрбатарейні радари) і допомагають у підготовці українських військових.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE