Politerno > Україна і світ > За “тяжкий державний злочин” Саакашвілі засуджений до максимально можливого покарання – штраф в 3400 грн

За “тяжкий державний злочин” Саакашвілі засуджений до максимально можливого покарання – штраф в 3400 грн

  • 24 Вересня, 2017
  • 1455 Переглядів
  • 0

Отже, післявчора ввечері Мостиський райсуд Львівської області визнав винним у незаконному перетині державного кордону лідера партії “Рух нових сил”, екс-главу Одеської обладміністрації, колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі і засудив його за це … до штрафу в 3400 грн.

Відповідне рішення зачитав суддя Юрій Білоус.

“Визнати винним Саакашвілі Міхеїла Ніколозович в незаконному перетині держкордону України”, – повідомив він.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, за рішенням суду Саакашвілі повинен заплатити штраф у розмірі 200 неоподатковуваних податком мінімумів (3400 грн).

Також Саакашвілі зобов’язали заплатити судовий збір в розмірі 320 грн.

Коментуючи цю подію блогер Мішель-пророк сказав наступне:

Пропоную згадати, які грізні звинувачення звучали на адресу Саакашвілі від вищих державних чиновників України з приводу його “прориву” через кордон.

Порошенко тоді заявив, що Саакашвілі вчинив злочин. “Тому що є конституційний принцип недоторканності державного кордону. Це питання національної безпеки держав”, – акцентував президент.

А прем’єр-міністр Гройман стверджував, що Саакашвілі зробив “не просто злочин”, а атаку “проти української державності”.

Ну і що ми бачимо? За злочин проти “конституційного принципу недоторканності державного кордону” і “національної безпеки держави”, а також “проти української державності” суд присудив Міхеіла Саакашвілі аж до штрафу в 3400 грн …

А навіщо ж, питається, було ляпати язиком? ..

До речі, Саакашвілі вчора на суді не був присутній, надіславши туди своїх адвокатів – щоб не втрачати даремно час. Він знав, що йому присудять штраф, про що заздалегідь повідомив в Фейсбуці. Тим більше, що про необхідність покарати Саакашвілі саме штрафом, заявляв напередодні генпрокурор Луценко (чим порушив закони і Конституцію України) …

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE