Politerno > Україна і світ > Чого чекати українцям? – Загнивання, вибуху чи тотальної люстрації…

Чого чекати українцям? – Загнивання, вибуху чи тотальної люстрації…

  • 25 Вересня, 2017
  • 1330 Переглядів
  • 0

Найбільш вірогідними є три сценарії розвитку подій:

1. Сценарій “Загнивання”, коли дієздатна частина суспільства виїжджає за межі України в Польщу та інші країни Европи та Америки. При цьому, в Україні залишається правити група моральних уродів, яка продовжує грабувати країну, спираючись на санкціоновано-корумповані силові органи, підгодовуючи подачками патерналістське населення та пенсіонерів. Таку країну навіть потреби немає завойовувати, бо її можна грабувати вже (натиснувши і домовившись з місцевими моральними уродами), не приймаючи на себе відповідальності за деградацію і вимирання населення, не втрачаючи обличчя та репутацію на міжнародній арені.

2. Сценарій “Вибух“, коли дієздатна частина суспільства відмовляється залишати свою країну і переходить до фізичного винищення правлячого класу моральних уродів всіма доступними засобами в будь-який зручний момент. При цьому, країну охоплює хвиля вбивств, терактів, пограбувань та терору, яка призводить до розпаду держави Україна, а структура відносин у суспільстві формується на рівні раннього феодалізму з множиною дрібних атаманів і “лідерів народних республік” (аналогічно ОРДЛО).

3. Сценарій “Тотальна люстрація“, коли дієздатна частина суспільства скидається ресурсами і здійснює відсторонення правлячого класу моральних уродів від впливу на політичні, судові, силові інституції держави та українські ЗМІ. Цей сценарій передбачає появу договороздатної групи, яка собою здійснює швидку заміну поточного правлячого класу в політичних інститутах держави, з обов’язковою конфіскацією медійних і фінансових активів групи моральних уродів, за підтримки такого процесу політичними колами Заходу.

При цьому, країну охоплює хвиля публічних розслідувань фактів системної корупції найвищими посадовцями держави, затримання і судові процеси над колишніми високопосадовцями держави у прямому ефірі телеканалів, локальні збройні сутички з приватними арміями моральних уродів при проведенні процесуальних дій силами громдськості і уповноважених державних органів.

Очевидно, що поточна правляча група моральних уродів намагатиметься реалізувати сценарій “Загнивання”, який дозволяє їм захистити від конфіскації награбоване і зберегти свої позиції у відносинах з зовнішніми “центрами сили”, для захисту вкрадених і вивезених з України капіталів.

Очевидно, що суспільство “балансує” між всіма трьома сценаріями, і не знає як зробити свій вибір.
Очевидно, що нові політичні обличчя намагаються реалізувати сценарій “Тотальна люстрація”, але для цього молодим бракує і досвіду, і ресурсів, а найголовніше – договороздатності і віри в свою спроможність взяти за шкурку тих, до кабінетів яких вони звикли приходили з проханнями про телеефір і “гроші на борди”…

Очевидно, що битва між молодими і моральними уродами в Україні вже почалась, незважаючи ні на які там “вибори у 2019 році”.
Маємо усвідомити одну просту річ: від того, на яку з двох груп ми зробимо ставку, залежатиме майбутнє України і особиста доля кожного з нас.

Поставимо на “молодих” – реалізується сценарій “Тотальна люстрація“.

Поставимо на моральних уродів – реалізується сценарій “Загнивання”. Відмовимось робити ставку – опинимось у сценарії “Вибух“.

P.S. Моральні уроди тут – термін, взятий з роботи Сергія Дацюка – люди, які приховано не дотримуються у своїх діях трьох цивілізаційних моральних норм: 1) не убий; 2) не укради; 2) не зловживай довірою.

Владислав Оленченко, член правління у ДемАльянс,

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE