Politerno > Тернопільщина > Демобілізованим учасникам АТО допомагатимуть стати бізнесменами

Демобілізованим учасникам АТО допомагатимуть стати бізнесменами

  • 27 Вересня, 2017
  • 1684 Переглядів
  • 0

Дорожню карту розвитку малого і середнього бізнесу демобілізованих учасників АТО презентували у Тернополі.

Як повідомляють в ДФС у тернопільській області, Дорожня карта покликана сформувати сприятливе середовище для соціалізації, реалізації власних ідей та підприємницьких ініціатив демобілізованих воїнів, виокремити перешкоди та проблемні моменти, що заважають започаткуванню та веденню бізнесу. Адже сьогодні найголовнішим для демобілізованого учасника АТО є гідна трудова діяльність, яка в більшості випадків гарантує успіх процесу соціальної адаптації.

Відтак під час круглого столу учасники обговорили запропоновані заходи Дорожньої карти у сфері спрощення адміністративних процедур і підвищення ефективності фінансування бізнесу, підвищення рівня обізнаності та інформованості ветеранів АТО. Окреслили заходи Дорожньої карти у сфері посилення впливу та ролі об’єднань власників бізнесу і покращення комунікацій між адміністративними установами.

“На сьогоднішній день для демобілізованих учасників антитерористичної операції вкрай необхідними є соціальна реабілітація та психологічна допомога, – каже Сергій Господарик. – Саме державні органи влади, бізнес, громадські організації мають допомогти такій категорії людей започаткувати власну справу. Я запевняю, що Державна фіскальна служба завжди готова йти назустріч таким підприємцям”.

За результатами заходу присутні підготували ряд рекомендацій, серед яких надавати пільги учасниками АТО при започаткуванні бізнесу у вигляді податкових канікул на період мінімум один рік із місцевих податків, створити бізнес-інкубатор для здійснення консультування, навчання, інформування та супроводу підприємницької діяльності бізнесменів-початківців, а також єдиний інформаційний ресурс.

Важливим на думку присутніх є систематичні проведення семінарів, тренінгів, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу Тернопілля. А також забезпечення ефективної роботи консультативних органів шляхом переведення діяльності Державної фіскальної служби та Держпродспоживслужби у Тернопільській області у режим сервісного обслуговування тощо.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE