Politerno > Тернопільщина > Чим для Ігоря Яворського закінчиться незаконна вирубка лісу на Зборівщині (Фото – Документи)

Чим для Ігоря Яворського закінчиться незаконна вирубка лісу на Зборівщині (Фото – Документи)

  • 1 Листопада, 2017
  • 5211 Переглядів
  • 0

Депутату та першому заступнику Тернопільської обласної ради Василю Деревляному, за дорученням громади с. Годів, надійшов депутатський запит від депутата Зборівської районної ради Ігора Гузара щодо вирубки лісу на території лісового урочища, розташованого за межами населеного пункту с. Годів і переданого у користування РКАП «Зборіврайагроліс».

Дана подія внесена в ЄДРР за статтею 246 ККУ – незаконна вирубка лісу.

Як з’ясувалось, того ж дня, на КП в Зборові, був затриманий лісовоз зі зрубаними деревами. Вантажівку супроводжував водій керівника Зборівської РДА Ігоря Яворського.

Як відомо, для рубки лісу необхідно мати безліч дозволів. Зокрема, одним з основних є дозвіл Львівського державного лісозахисного підприємства, котре надає дозволи на проведення санітарних рубок.

Та як стало відомо Політерно з власних джерел, жодного дозволу «Зборіврайагроліс», керівником якого є головний «укропівець» району Юрій Сисак, на момент рубки лісу не мав.

При обстеженні території лісового урочища не виявлено і лісогосподарських (діляночних) стовпчиків, які вказують на призначення ділянки у рубку. Інших дерев, які б були відведені у рубку (з наявністю клейма відводу у кореневій лапі) також не виявлено.

Тож очікуємо найближчої сесії облради та звіту правоохоронних органів щодо розслідування даного злочину. Надіємось, поблажок для партійців президента обласні депутати не допустять.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE