Politerno > Україна і світ > “Хлопці, якщо я високо взлечу і забудусь то збийте!” – козак Гаврилюк вже забувся (Фото – Відео)

“Хлопці, якщо я високо взлечу і забудусь то збийте!” – козак Гаврилюк вже забувся (Фото – Відео)

  • 1 Листопада, 2017
  • 2890 Переглядів
  • 0

Печерський районний суд заарештував на 60 діб без права внесення застави активіста-майданівця Петра Олійника.

Як відомо, 17 жовтня, під час сутичок під Верховною Радою, протестувальники вчинили самосуд над поліцейським, котрий, будучи без ідентифікаційного номерного нагрудного знака, розбив голову активісту “Великої політичної реформи”, відомому діду Миколі.

Ми поспілкувались з побратимом Петра, в минулому активним майданівцем, а сьогодні військовим АТО, снайпером Олександром Починком.

Олександр розповів, що з учасниками Євромайдану, як і активістами сучасної України, влада поводиться неначе з ворогами України. Відвідуючи Петра Олійника в СІЗО, він намагався передати товаришу необхідні речі і продукти, та працівники ізолятора, не дивлячись на те, що чоловік приїхав з передової, відмовили йому, пославшись на вихідний день, хоча, в той же час, на його очах вірянам-баптистам зайти з передачами дозволили.

Як повідав нам Олександр, Петро Олійник – екскурсовод в Міжигір’ї та активний учасник Революції гідності. Це людина, яка не дала пограбувати скарби Хонки та фізкультурно-оздоровчого комплексу (ФОК) Міжигір’я.

Одразу після втечі Януковича, він один з перших зайшов в будівлю, але його майже одразу звідти вижили, так як він був без підтримки.

Йому дали прізвисько Примара, бо він непомітно кожного дня робив ревізію скарбів Хонки і ФОКу, та наводив галас якщо щось пропадало (наприклад бівень Мамонта), за що і нажив собі багато ворогів.

Петро намагався зберегти скарби Хонки, передати їх в музеї, але певні кола заважали кожному кроку патріота.

Відео про Петра Олійника:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=9dg8hVJXW1s[/embedyt]

Тож, коли Петра заарештували, Олександр звернувся по допомогу до відомого на всю Україну, нардепа Михайла Гаврилюка. Маючи надію, що майданівець “козак Гаврилюк” відгукнеться на заклик про допомогу, адже сам пройшов через свавілля минулого режиму, Олександр розповів йому історію Петра Олійника і діда Миколи.

Та яким було його здивування, коли Гаврилюк заявив, що “депутати підняли пенсіонерам пенсії, а тому нічого їм робити під Верховною Радою”.

“Одразу після Революції, коли ми ще з декількома активістами були в гостях в пораненого героя Майдану Богдана Брича, Гаврилюк просив нас: “Хлопці, якщо я високо взлечу і забудусь то збийте! Тож швидко забув “кізяк Гаврилюк”, як стояв оголений на морозі, забув про цілі Майдану… за що гинули хлопці на Інституцькій”, – сердиться Починок.

Довго спілкуватись з Гаврилюком Олександр не зміг. Огидно було чути від нього про зміни і реформи, як і про те, що ніяких активістів під Радою не має, а всі ті люди – проплачене збіговисько. А в смс-переписці Гаврилюк назвав псами тих протестувальників, котрі під Радою закидали яйцями екс-регіонала Олексія Гончаренка та посіпаку Порошенка Олега Барну.

Петру Олійнику обрали запобіжний захід – утримання під вартою по ст.345 ч.2 КК всупереч закону України.

КПК забороняє обирати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, якщо максимальне покарання за злочин в якому підозрюється особа – до 5 років, та якщо особа – раніше не судима та не ухилялась від слідства.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE