Politerno > Тернопільщина > Поліція рахує збитки від реконструкції площі перед пам’ятником Степану Бандері

Поліція рахує збитки від реконструкції площі перед пам’ятником Степану Бандері

  • 1 Листопада, 2017
  • 1695 Переглядів
  • 0

Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол розповів про хід справи щодо реконструкції площі перед пам’ятником Степану Бандері.

Нагадаємо, у березні 2017-го на об’єкті розпочали капітальний ремонт. Тут обіцяли постелити красиву кольорову бруківку з орнаментом української вишиванки, зняти старі плити, а також облаштувати зелені газони. Та на ділі “вишиванка” виявилася надто вже “бідною”.

Згодом про “відмивання” коштів заговорили і в СБУ. Саме за її матеріалами порушили кримінальне провадження (ч.3 ст. 190 – шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) за фактом заволодіння коштів місцевого бюджету.

“Посадові особи розікрали частину коштів громади, внесли неправдиві відомості в акти виконаних робіт. Тобто, завищили вартість як робіт, так і самого матеріалу. Слідчі вилучили всі документи, допитали всіх осіб, які мають стосунок до об’єкту. Наразі проводять судово-економічну експертизу для підтвердження збитків”, – розповідає Олександр Богомол.

За його словами, роблять це в іншій області. Тепер, каже очільник обласної поліції, знадобиться час для встановлення розміру вкрадених коштів та осіб, причетних до цього.

Тернополяни

Читайте також: Тернополян обурив вигляд площі перед ОДА – “То така вишиванка, як я балерина”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE