Politerno > Україна і світ > Сина Авакова відпустили під особисте зобов’язання

Сина Авакова відпустили під особисте зобов’язання

  • 1 Листопада, 2017
  • 1670 Переглядів
  • 0

Солом’янський суд Києва прийняв до уваги вимоги прокурорів щодо п’ятимільйонної застави і носіння електронного браслета для сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, але задовольнив їх частково і відпустив його під особисте зобов’язання.

Таке рішення оголосив суддя Солом’янського суду Віталій Українець.

Аваков має перебувати за місцем реєстрації, прибувати на всі слідчі дії і здати закордонні паспорти.

Таким чином суд відмовив у проханні адвокатів визнати незаконним арешт сина глави МВС.

Нагадаємо, Авакова-молодшого підозрюють в розтраті держкоштів під час закупівель рюкзаків для МВС.

Так, на кожній одиниці товару Олександр “накрутив” більше 500% – при реальній вартості одного рюкзака в 550 грн, МВС купило їх по 2899 грн.

При цьому самі рюкзаки шили в тюрмі. Собівартість одного такого рюкзака, пошитого в тюрмі, склала 60-130 гривень. При цьому ціна за ринкову річ коштувала б на порядок вище – 550 гривень.

Також повідомляється, що ставилося питання і про розмір збитку, який за висновком експерта склав 565 гривень (це фактична вартість товарознавчої експертизи).

Зараз суд обирає підозрюваному Олександру Авакову запобіжний захід, прокуратура просить застосувати до нього арешт строком на 60 днів з можливістю внесення застави 5 мільйонів гривень.

Як повідомлялось, екс-радник очільника МВС Арсена Авакова Ілля Кива привів понад десяти чоловіків у камуфляжній формі до Солом’янський суд, де обиратимуть міру запобіжного заходу сину глави МВС Олександру Авакову, підозрюваному у розтраті бюджетних коштів.

Також стало відомо, що НАБУ та САП провели сьогодні обшуки в домівках службових осіб Національної поліції у справі “рюкзаків Авакова”.

Читайте також: Син за батька. Хто влаштував Хеллоуїн для Авакова і до чого тут Порошенко, грузини і американці

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE