Politerno > Тернопільщина > Навіщо “Репортер” Муца вигадав історію про “злиті” Деревляним вибори?

Навіщо “Репортер” Муца вигадав історію про “злиті” Деревляним вибори?

  • 3 Листопада, 2017
  • 1808 Переглядів
  • 0

Інформаційний інтернет-сайт, засновником якого є колишній голова Партії регіонів в Тернопільській області зі скандальним минулим Орест Муц, звинуватив лідера Тернопільського обласного осередку ВО “Батьківщина” Василя Деревляного у тому, що той “злив” вибори в ОТГ на Тернопільщині.

Зокрема, “Репортер” Муца звідкись взнав, що “між керівником політичного об’єднання “Батьківщина” на Тернопільщині Василем Деревляним була домовленість з представниками БПП “Солідарність” – головою облради Віктором Овчаруком і губернатором Степаном Барною про те, що тимошенківець злиє місцеві вибори до громад в обмін на… аеропорт”. Ось така шалена “прозорливість” “професійних” журанлістів.

Доказом цієї конспірології для посіпак Муца є “дуже низький рейтинг “Батьківщини” на Тернопільщині на виборах у громадах, в порівнянні навіть з сусідніми областями, а також те, що “Василь Деревляний не особливо пручався, коли партія влади переманила мера Хоросткова, представника “Батьківщини” Степана Гладуна у свої ряди”.

Тільки от “Репортер” не пише, що Гладуна з партії виключили саме за ініціативи того самого Деревляного і саме за те, що той порушив партійну дисципліну.

Від себе додамо, що під час шостого пленарного засідання п’ятої сесії Тернопільської обласної ради на початку серпня цього року депутати погодили фінансування Тернопільського аеропорту. Тож дивним є висновок “розслідувачів” пана Ореста, що Деревляний злив вибори за вирішення питання з Тернопільським аеропортом за більш ніж три місяці до цих самих виборів.  Тим більше, що основні питання було вирішено ще у 2016 році.

На нашу думку ганебними є висловлювання деяких ЗМІ, що “Батьківщина” на Тернопільщині загниває, тим більше мерзістю “журналістів” є безпідставні звинувачення щодо якогось зливу виборів в ОТГ. Нагадаємо цим писакам, що господарники з провладної партії скуповували голоси селян, доплачуючи за паї по 400 гривень. Та й без паїв за голос давалось тих самих 400 гривень. Деякі села продавали голоси “оптом”. Експерти від самого початку перегонів назвали ці вибори найбруднішими за всю історію місцевих виборів.

Радимо редакції “Репортер”, як і їх власнику, поцікавитись в представників інших 14-ти політичних сил, що саме відбувадось під час виборів в ОТГ на Тернопільщині. Нагадаємо, що навіть Чайківський з “Аграрної партії”, котра показала досить непоганий результат, звинуватив поліцію в залякуванні своїх виборців під час кампанії.

Тож замість того, щоб робити матеріали про тотальну скупку голосів та адміністративний тиск на виборах в ОТГ, ці писаки придумають нісенітниці щодо зливу виборів, розбавляючи їх власними фантазіями і здогадками.

До речі, друге і третє місце, не зважаючи на шалені фінансові вливання опонентів, не такий вже поганий результат для “Батьківщини”.

Також хотілося б запитати в автора публікації, а що зробив ваш шеф для області, будучи при владі за часів Януковича? Деревляний принаймні вибив сертифікат аеродрому, сертифікат Служби авіаційної безпеки, додаток до сертифіката і акт права власності громади на землю під летовище. Звичайно, для когось це все рівно буде піаром, але погоджено і фінансування аеропорту, і створення спільного комунального підприємства Тернопільської міської та обласної рад.

Панові Оресту мабуть потрібно нагадати, що нічим значущим його “правління” не запам’яталось, окрім скандалів зі скупкою голосів на президентських виборах 2010 року, гроші за які людям здебільшого так і не заплатили, а також виступами в парламенті з хвалебними одами Віктору Федоровичу. “Правління” в лапках, бо дорватись до керма області Муцу тоді так і не вдалось. Не дивлячись на невпинне зростання рейтингу Партії регіонів, розумовий рівень її обласного керманича постійно ставав завадою при прийнятті рішення щодо його призначення головою обласної державної адміністрації. Ні для кого не секрет, що кадрова чехарда (4 губернатори за 1 рік) стала можливою і завдяки зусиллям пана Ореста.

Практично всі родичі Муца, котрі через боротьбу внутрішніх протиріч та виключно “на голому ентузіазмі” зуміли підняти рейтинги ПР в Тернопільській області вище інших партій (смішно, але це Орест Муц сказав в інтерв’ю “Главкому”) стали при самому кориті влади. Рідна сестра Ярослава П’яла — екс-депутат обласної ради, керівник міського осередку ПР; син Володимир Муц — екс-депутат міської ради; швагер і невістка — також екс-депутати міської ради.

Наостанок цікавий факт. Коли Орест Муц став членом ПР, в колі знайомих він старався хоча б якось виправдатися за такий свій “крок” і пояснював його просто: “Для мене членство у Партії Регіонів – виключно можливість заробітку. Зрозумійте правильно. Я такий, як був колись”.

Не сумніваємось – Муц такий, як був колись.

Адже, для чогось його сайт вигадав цю історію зі “зливом” виборів? Для кого стараєтесь пане Орест?

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE